„Situaţia nu e deloc roz!“ campanie pentru afterschool gratuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Human Catalyst
FOTO Human Catalyst

Statul român nu a alocat niciun ban pentru programul „Şcoală după şcoală”, deşi în legea educaţiei naţionale din 2011 este prevăzut accesul tuturor copiilor la acesta, în mod gratuit. Pentru a atrage atenţia guvernaţilor, Asociaţia pentru educaţie şi justiţie socială Human Catalyst va organiza un flashmob pe 1 iunie, ziua copilului, în Parcul Izvor.

Programul afterschool include masă caldă, sprijin pentru teme şi dezvoltare personală, lucruri care nu sunt finanţate de guvern, reclamă asociaţia.

„Până pe 1 iunie te invităm să-i ceri Ministrului Educaţiei finanţarea programului la adresa cabinet@edu.gov.ro (ne poţi include în conversaţie la Cc: office@humancatalyst.ro), pentru că #SituaţiaNUesteDelocRoz şi, fără măsurile potrivite, riscul de abandon şcolar şi de excluziune socială creşte cu fiecare zi. Poţi folosi modelul nostru:

Stimate Domnule Ministru Pavel Năstase,
Programul Şcoală după Şcoală (SdS) este destinat tuturor copiilor, iar legea prevede explicit că în cazul şcolilor cu elevi din grupurile dezavantajate statul poate finanţa programul de la bugetul de stat. Până în prezent, tocmai cei care au cea mai mare nevoie de sprijin suplimentar nu au acces la Program: copii şi tineri din familii cu statut socio-economic scăzut. Soluţia este alocarea de resurse de la bugetul de stat, destinate implementarii la nivel naţional a Programului SdS, cu prioritizarea anuală a unităţilor şcolare beneficiare, în funcţie de gradul de risc al elevilor din şcoală. Solicităm respectarea angajamentelor asumate de Parlament şi Guvernul României în urmă cu 6 ani - art. 58 (4) al Legii Educaţiei Naţionale şi OMECTS nr. 5349/ 07.09.2011 - prin bugetarea Programului SdS, astfel încât să fie accesibil celor aproape 400.000 de elevi defavorizaţi, în situaţie actuală de risc educaţional şi implicit, excluziune socială pe termen mediu şi lung.
Vă solicităm să deblocaţi procedurile instituţionale iar programul Scoala dupa Scoala sa fie finanţat de la bugetul de stat!“

Evenimentul va acea loc de ziua copilului, 1 iunie, la ora 12:00 în Parcul Izvor.


EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite