Simulare gratuită pentru elevii care dau BAC la informatică, marţi 29 iunie, de la orele 19.00, organizată de WellCode

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petru Trîmbiţaş, fondatorul WellCode, fost olimpic la informatică
Petru Trîmbiţaş, fondatorul WellCode, fost olimpic la informatică

WellCode, companie specializată în cursuri de programare IT şi servicii de mentorat, care pregăteşte olimpicii la informatică ai României organizează o sesiune gratuită de verificare a cunoştinţelor înainte de examen, pentru absolvenţii de liceu care dau BAC-ul la informatică.

Toţi elevii de liceu din România, care vor susţine probă de bacalaureat la informatică, au acces gratuit, online, la o simulare a examenului, marţi, 29 iunie,  între orele 19.00 - 22.00.

Subiectele au fost construite de Petru Trîmbiţaş, fondatorul companiei, fost olimpic la informatică, pe baza experienţei de lucru cu olimpicii la informatică, a programei şcolare, dar şi a modelelor de teste realizate de minister în acest an. Sesiunea de verificare a cunoştinţelor pregătită de WellCode este o iniţiativă privată, independentă de planurile de suport realizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.  

”Analizând anul şcolar extrem de greu pentru toţi elevii din România şi condiţiile dificile în care s-au desfăşurat cursurile online, am decis, împreună cu echipa WellCode, să oferim viitorilor absolvenţi de liceu cu profil Informatică posibilitatea unui test independent al nivelului cunoştinţelor acumulate. Este o simulare pe care o punem la dispoziţia elevilor interesaţi pentru o ultimă autoevaluare. Sesiunea va fi organizată în condiţii de examen, accesul în sala virtuală de simulare va fi posibil începând cu ora 19.00 şi închis la 22.00, iar elevii vor afla rezultatul în scurt timp de la terminarea simulării. Subiectele de examen au fost concepute de noi, având în vedere experienţa pe care am dobândit-o în ultimii patru ani, atât în pregătirea participanţilor la olimpiadele de profil, cât şi a rezultatelor excelente obţinute de absolvenţi de liceu cu profil informatică la examenul de bacalaureat în anii trecuţi”, a declarat Petru Trîmbiţaş, fondator şi coach WellCode.

Simularea va include teste tip grilă şi probleme, pe modelul testelor de antrenament din timpul şcolii. Pentru a oferi acces cât mai multor tineri, compania a creat un grup special pe Facebook, unde va posta, în timp util, informaţiile despre simulare şi va răspunde întrebărilor privind înscrierea: https://www.facebook.com/groups/bac.admitere.info

Pentru a participa la simulare, elevii se vor înscrie pe platforma www.wellcode.ro. Înscrierile se vor deschide în cursul zilei de sâmbătă, 26 iunie. 

Sesiunea este disponibilă şi elevilor de liceu care se pregătesc pentru Bacalaureatul de anul viitor şi vor să îşi testeze cunoştinţele la informatică dobândite până acum. Elevul care va avea cel mai bun rezultat la simulare, va primi acces gratuit la un curs nou web.wellcode, pe care îl vom lansa în luna octombrie a acestui an”, a spus Petru Trîmbiţaş.

Fostul olimpic la informatică a sintetizat, din experienţa cu olimpicii, câteva recomandări valabile în cazul tuturor elevilor care urmează să intre în examenul de Bacalaureat: 

  • Citeşte cu atenţie toate enunţurile, timpul de examen este suficient pentru a rezolva testul în întregime, dacă ai înţeles corect cerinţa:  ”Nu citi pe diagonală subiectele, pentru că poţi pierde din vedere detalii importante”.
  • Nu te mai gândi la schemele de rezolvare de la clasă, rişti să încadrezi un subiect la un şablon eronat: ”Tratează fiecare subiect ca şi cum l-ai văzut prima dată, nu încerca să îl integrezi într-un şablon/soluţie de la prima lectură. Împarte problema în mai multe părţi şi rezolvă-le pe rând. Dacă un subiect se încadrează într-un şablon învăţat, acesta va veni natural în minte”.
  • Scrie pe hârtie pentru fiecare problemă sau pentru subiectele mai grele ”tabelul de valori”: ”Făcând tabel de valori pe fiecare program şi rulând programul în minte, dar trecând pe hârtie toate valorile pe care le au variabilele, vei înţelege mult mai bine ce face programul şi vei putea identifica rapid greşelile. Această soluţie este recomandată şi la problemele mult mai grele, unde ai de scris cod, dar şi pentru testarea soluţiei, folosind câteva exemple”.

Un sfat valabil pentru toţi elevii care se pregătesc de examen ar fi să ia micul dejun înainte de a pleca spre şcoală, dar fără a exagera. ”Chiar dacă pare ciudat, acest detaliu este foarte important, ştiut fiind că, dacă micul dejun a fost prea copios apare senzaţia de somn şi oboseală, iar dacă nu mănânci, apare foamea şi de aici graba de a termina mai repede examenul”, a explicat fondatorul WellCode. 

Este pentru a doua oară când WellCode organizează o simulare a examenului de Bacalaureat la Informatică, prima astfel de iniţiativă la care au participat câteva sute de elevi fiind organizată în urmă cu trei ani.

WellCode, compania fondată de Petru Trîmbiţaş în urmă cu patru ani, are trei linii de business: reconversie profesională pentru cei care vor să facă din programare o profesie, cursuri care oferă upgrade profesioniştilor IT sau din domenii tehnice şi pregătirea gratuită a elevilor pentru Olimpiada de Informatică ori examene. Compania are o echipă de 22 de profesionişti, cel mai tânăr angajat fiind elev în clasa XII, care se pregăteşte şi el de Bacalaureat. De la înfiinţare şi până în prezent, pe platforma wellcode.ro s-au înscris peste 100.000 de persoane, mezinul cursurilor fiind un elev de 11 ani, iar cel mai vârstnic fiind pensionar. Pentru 2021, compania estimează că va depăşi pragul de un milion de euro cifră de afaceri şi se pregăteşte să ducă programele proprii pe piaţa din Statele Unite ale Americii.

Olimpic la informatică pentru a strânge bani de computer

Petru Trîmbiţaş are 27 de ani şi a  început să studieze informatica în clasa a IX-a, din dorinţa de a câştiga bani pentru a-şi cumpăra un computer de gaming. A participat la Olimpiadele de informatică şi s-a calificat la faza naţională în toţi anii de liceu, obţinând menţiuni şi medalia de argint. Primii bani din informatică i-a câştigat în clasa a XII-a, dar mult-doritul calculator de gaming şi l-a cumpărat în anul II de facultate. A absolvit Facultatea de Informatică din cadrul UBB Cluj Napoca, a urmat stagii plătite de internship la Facebook în New York şi la Google, dar a decis să revină în România şi să devină antreprenor şi mentor pentru tinerii pasionaţi de Informatică şi pentru oricine doreşte să devină bun programator. În prezent este coach la WellCode. 

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite