Simulare Bacalaureat 2024. Subiectele la Matematică și Istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Educației a publicat subiectele la a doua probă a simulării examenului de Bacalaureat 2024.

bacalaureat 2019 simulare probe bac 2019 jpeg

Simulare Bacalaureat 2024. Subiectele la matematică, profilul padagogic

Marți, 5 martie, elevii de clasa a XII-a au susținut a doua probă a simulării examenului de Bacalaureat: proba obligatorie a profilului. Cei de la filiera teoretică, profil real (specializările mate-info, științele naturii), filiera vocațională (militar) și cea tehnologică au susținut simularea la Matematică.  

image

Accesul în sălile de examen s-a făcut până la ora 08.30. la ora 09.00 s-au desigilat plicurile cu subiecte. Copiii au avut la dispoziție trei ore pentru a rezolva cerințele. 

Simulare Bacalaureat 2024. Subiectele la matematică, profilul mate-info

image
image

Simulare Bacalaureat 2024. Subiectele la matematică, profilul științele naturii

Corectarea lucrărilor se va face digitalizat. Foile sunt scanate în clasă de către profesorii asistenți, iar apoi sunt încărcate în platforma digitală. Lucrările sunt distribuite aleatoriu către doi profesori. Nota finală se calculează tot în platfomă și este media celor două note. 

image
image

Rezultatele la examenul de simulare a Bacalaureatului vor fi afișate pe 15 martie. Notele nu vor fi făcute publice, dar vor fi comunicate prin profesorii elevilor. Potrivit procedurii, rezultatele nu se contestă și nu se trec nici în catalog. 

Simulare Bacalaureat 2024. Subiectele la matematică, filiera tehnologică

image

Simulare Bacalaureat 2024. Subiectele la istorie

La istorie au dat examen elevii de la filiera teoretică, profil umanist, toate specializările, filiera vocaţională – profil artistic, toate specializările – profil sportiv, toate specializările – profil pedagogic, specializările: bibliotecar-documentarist, instructor-animator, instructor pentru activităţi extraşcolare, pedagog şcolar, educator-puericultor – profil teologic, toate specializările.

image

Subiectul I a avut mai multe cerințe pe baza a două texte suport de I. A. Pop, I. Bolovan, Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova, și un fragment din K. Hitchins, Scurtă istorie a României.

image

La subiectul al III-lea, candidații au trebuit să elaboreze, în aproximativ două pagini, un eseu despre evoluția politică a României în secolul al XX-lea, având în vedere următoarele aspecte:

  • „prezentarea unui aspect referitor la democrația existentă în România, în deceniul trei al secolului al XX-lea;
  • menționarea a două caracteristici ale Constituției din 1938;
  • precizarea unei legi fundamentale adoptate în România între anii 1951-1970 și menționarea a două prevederi ale acesteia;
  • formularea unui punct de vedere referitor la regimul politic din România în perioada 1991-2000 şi susţinerea acestuia printr-un argument istoric.”

Timpul de redactare a subiectelor pentru fiecare probă scrisă a fost de trei ore și s-a calculat imediat după distribuirea subiectelor, potrivit edupedu.ro

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite