Rezultate Bacalaureat 2024, sesiunea din toamnă. Astăzi se afișează notele finale

0
Publicat:

Absolvenții claselor a XII-a care au susținut examenul de Bacalaureat 2024, sesiunea din toamnă, vor afla astăzi rezultatele finale. Notele vor fi afișate la avizierul instituțiilor de învățământ, dar și pe site-ul Ministerului Educației.

Elevi la avizierul școlii
Notele finale vor fi afișate și pe site-ul Ministerului Educației. Foto: Arhivă

La sesiunea din această toamnă a examenului maturității s-au înscris 33.676 de elevi, însă au spus „prezent” doar 28.016 de candidați. În plus, conform Ministerului Educației, 48 de absolvenți de clasa a XII-a au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.  

Amintim faptul că cei care au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu mai pot participa la următoarele două sesiuni.   

Conform rezultatelor inițiale, cele de dinainte de soluționarea contestațiilor, 8.206 de elevi au promovat examenul, rata cumulată de promovare (toate promoțiile) fiind de 29,3%. 

Rata de promovare pentru promoția anului curent este 31,2%, adică 5.855 de candidați, respectiv 25,4% pentru promoțiile anterioare, adică 2.351 de elevi. 

Examenul de Bacalaureat se consideră promovat de cei care au susținut toate probele scrise și au fost notați cu cel puțin 5 la fiecare dintre acestea. Media finală necesară este de cel puțin 6.  

Media generală la Bacalaureat 2024 se calculează ca medie aritmetică a notelor primite la toate probele. Este vorba despre o medie aritmetică cu două zecimale și fără rotunjire, aceasta fiind media generală a candidatului.   

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite