Rezultate BAC 2019 Edu.ro. Toate notele şi mediile au fost publicate pe edu.ro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultate BAC 2019 Edu.ro. Se risipesc emoţiile absolvenţilor de clasa a XII-a care au susţinut examenele din cadrul sesiunii de vară a Bacalaureatului. Astăzi s-au afişat toate notele şi mediile.

Rezultate BAC 2019 Edu.ro. Ministerul Educaţiei a publicat rezultatele obţinute la examenele din cadrul Bacalaureatului. Mai multe detalii găsiţi - AICI.  

Elevii care sunt nemulţumiţi de notele pe care le-au luat şi vor să depună contestaţii pot scrie aceste cereri tot astăzi, până la ora 16:00. Rezultatele finale le vor afla pe 13 iulie. 

La sesiunea de vară a Bacalaureatului s-au înscris peste 136.000 de candidaţi din toate promoţiile. Mai exact, 116.316 sunt din promoţia curentă şi aproape 20.000 din promoţiile anterioare. 

La examene au fost şi situaţii în care elevii au fost eliminaţi. De exemplu, la prima probă care a avut loc luni, cea la Limba şi literatura română, au fost eliminaţi din examen mai mulţi elevi pentru că au intrat cu telefonul mobil.

În judeţul Alba, patru elevi de la licee din oraşele Câmpeni, Abrud şi Baia de Arieş au fost scoşi din examen. Aceeaşi măsura s-a luat şi în cazul unui elev din Capitală.

Regulamentul spune că nu este voie la examenul de Bacalaureat cu telefoane mobile, căşti audio şi nici un alt fel de mijloc de comunicare. Candidaţii nu au voie să vorbească între ei în timpul examenului, să transmită materiale, să copieze sau să schimbe foi de lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Cei care încalcă aceste reguli sunt eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele şi obiectele interzise au fost folosite sau nu.

Rezultate BAC 2019 Edu.ro. Ce păţesc cei care au fost prinşi fraudând

Candidaţii care încalcă regulile nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „elevi eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

De asemenea, foarte important de ştiut este că aceşti candidaţi acuzaţi de tentativă de fraudă nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Lucrările vor fi corectate pe baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, potrivit Ministerului Educaţiei.

Pentru a fi declarat promovat, un elev trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii: să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale precum şi cele scrise, să ia cel puţin nota 5 la fiecare şi să obţină cel puţin media 6 la probele scrise.

Rezultate BAC 2019 Edu.ro. Ce rată de promovare a fost anul trecut

În 2018, sesiunea de vară a Bacalaureatului a fost promovată de aproape 70% din numărul elevilor care s-au înscris. În 2017, rata de promovabilitate a fost de 72,9%.

Cei mai puţini elevi au trecut anul trecut BAC-ul în judeţele Ilfov (34%), Teleorman (47,30%) şi Giurgiu (47,44%). În sesiunea de vară a Bacalaureatului de anul trecut au fost 132 de elevi care au reuşit să obţină media 10. 

Tot anul trecut, 117 candidaţi au fost daţi afară de la examenul de Bacalaureat pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Judeţele cu cele mai ridicate procente de promovabilitate la BAC 2018 au fost Cluj (81,14%), Iaşi (80,27%) şi Brăila (77,13%). În Bucureşti, rata de promovare a fost de 72,86%.

Din totalul celor 136.866 de candidaţi înscrişi în 2018 s-au prezentat la examene 123.615. 

Rata de promovare a Bacalaureatului în ultimii 10 ani:

  • 2018 – 69,7%
  • 2017 – 72,9%
  • 2016 – 68,1%
  • 2015 – 66,41%
  • 2014 – 60,65%
  • 2013 – 56,4%
  • 2012 – 44,3%
  • 2011 – 45,72%
  • 2010 – 69,30%
  • 2009 – 81,47%

În ultimii 15 ani, cea mai mare rată de promovare s-a înregistrat în 2005. Atunci, 84,66% din elevii care s-au înscris au reuşit să obţină medii peste 6. De asemenea, în 2004 au reuşit să treacă Bacalaureatul 84,61%. 

Rezultate BAC 2019 Edu.ro. Andronescu ar vrea schimbarea examenului de Bacalaureat 

La sfârşitul lunii martie, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, declara că ar dori reorganizarea sistemului de educaţie şi introducerea a patru tipuri de bacalaureat.  

Ministrul Andronescu propunea introducerea unui BAC T (tehnologic), BAC A1 (pentru absolvenţii programelor de studii liceale de ştiinţe), BAC A2 (pentru absolvenţii programelor de studii liceale socio-umaniste) şi BAC V (pentru absolvenţii programelor de studii liceale vocaţionale). 

„Eu cred că obligaţia noastră este să dezvoltăm un învăţământ creativ. Un om care nu produce idei, un om care nu este capabil să fie creativ în fiecare zi, nu se poate ridica de la orizontală, metaforic vorbind. De aceea, eu cred că obligaţia învăţământului este să pună accent pe creativitatea elevului.  

Să nu omoare creativitatea prin autoritate excesivă, să îl lase pe elev să producă idei în clasă, să caute soluţii, chiar dacă nu întotdeauna soluţia cu care vine elevul este perfectă sau cea bună. Dar el a gândit soluţia aceea.  

Trebuie să îl determinăm să gândească, să îi formăm aceste mecanisme. Această probă este văzută ca o probă care integrează mai multe discipline şi care ne arată nouă dacă cel şcolit a înţeles ceea ce i s-a predat, a înţeles ceea ce a acumulat în cunoaştere şi poate să folosească aceste acumulări în practică. (...) Încercăm să ne uităm puţin pe organigrama ministerului şi chiar să avem acolo o structură care să se ocupă de această latură a creşterii puterii de imaginaţie, de creativitate, de inovare a elevilor”, a explicat ministrul Andronescu atunci.  

Rezultate BAC 2019 Edu.ro. Ce materii se vor da la BAC-ul diferenţiat 

Potrivit Ecaterinei Andronescu, materiile care se vor da la BAC A1 (pentru profilul Ştiinţe) sunt: Limba Română, Limba străină, Matematică, Fizică/Chimie/Biologie şi proba de creativitate şi aptitudini.  Materiile pentru BAC A2 (pentru studiile socio-umaniste) cuprind: Limba Română, Limbă străină, Istorie, Filosofie/Logică/Filosofie şi proba de creativitate şi aptitudini. Materiile pentru BAC V (pentru studiile vocaţionale) sunt: Limba Română, Limbă străină, probă specifică şi probă de creativitate şi aptitudini. Iar materiile pentru BAC T (profesional) sunt: Limba română, Limba străină şi Ştiinţe. 

Concret, Matematica este eliminată de la Bacalaureat în trei din cele patru tipuri de examen. Astfel, elevii care vor Bacalaureatul tehnologic nu vor mai susţine proba la Matematică. Din spusele ministrului Educaţiei, Bacalaureatul diferenţiat vine şi cu reguli precise pentru elevi. Spre exempu, un  absolvent de studii liceale socio-umaniste nu are voie să meargă la facultăţi cu profil tehnic.

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite