Subiecte BAC 2019 Matematică. Ce le-a picat elevilor la proba care face cele mai multe „victime“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Subiecte BAC 2019 Matematică. Potrivit regulamentului, elevii primesc listele cu subiecte la scurt timp după ora 9:00.
Subiecte BAC 2019 Matematică. Potrivit regulamentului, elevii primesc listele cu subiecte la scurt timp după ora 9:00.

Subiecte BAC 2019 Matematică. Emoţii mari pentru elevii care susţin probele scrise ale examenului maturităţii săptămâna aceasta. Astăzi au avut de rezolvat subiectele la Matematică şi Istorie.

Subiecte BAC 2019 Istorie

UPDATE Ce subiecte au primit absolvenţii de liceu la proba la Matematică, la profilul Mate-Info. 

Subiecte BAC 2019 Matematică. În funcţie de profilul pe care l-au urmat la liceu, subiectele vor fi diferite la matematică. Vor fi variante pentru mate-info, ştiinţele naturii, tehnologic şi pedagogic.

La sesiunea de vară a Bacalaureatului de anul acesta s-au înscris peste 136.000 de candidaţi din toate promoţiile. Mai exact, 116.316 sunt din promoţia curentă şi aproape 20.000 din promoţiile anterioare. 

Rămâneţi pe Adevarul.ro pentru a afla lista cu subiecte BAC 2019 Matematică imediat ce vor fi publicate pe edu.ro. De asemenea, ca în fiecare an, la Adevărul Live, cu ajutorul unui profesor, vă prezentăm care era rezolvarea subiectelor. 

Iată care au fost subiectele la Matematică şi baremul de corectare: 

BAC 2019. Subiecte Matematică - Mate-Info 

BAC 2019. Barem Matematică - Mate-Info

BAC 2019. Subiecte Matematică - Ştiinţe ale Naturii 

BAC 2019. Barem Matematică - Ştiinţe ale Naturii 

BAC 2019. Subiecte Matematică - Profil Tehnologic 

BAC 2019. Barem Matematică - Profil Tehnologic

Subiecte BAC 2019 Matematică. Ce le este interzis elevilor

Potrivit regulamentului Ministerului Educaţiei, accesul elevilor în clasele în care se dau examenele se face între 7:30 şi 8:30. Aceştia trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid, cu fotografie. Foile cu subiecte Bac 2019 Matematică şi Istorie le sunt prezentate elevilor imediat după ora 9:00. Pentru redactarea lucrărilor scrise au la dispoziţie trei ore, care se calculează din momentul în care au fost împărţite foile cu subiecte matematică Bac 2019 tuturor candidaţilor.

Elevii au voie să folosească doar stilouri cu cerneală albastră şi pixuri cu pastă de aceeaşi culoare. La Matematică, candidaţii pot apela la instrumente de desen. Însă, foarte important, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

Fără telefoane mobile la examen

La prima probă care a avut loc luni, cea la Limba şi literatura română, au fost eliminaţi din examen mai mulţi elevi pentru că au intrat cu telefonul mobil.

De exemplu, în judeţul Alba, patru elevi de la licee din oraşele Câmpeni, Abrud şi Baia de Arieş au fost scoşi din examen. Aceeaşi măsura s-a luat şi în cazul unui elev din Capitală.

Regulamentul spune că nu este voie la examenul de Bacalaureat cu telefoane mobile, căşti audio şi nici un alt fel de mijloc de comunicare. Candidaţii nu au voie să vorbească între ei în timpul examenului, să transmită materiale, să copieze sau să schimbe foi de lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Cei care încalcă aceste reguli sunt eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele şi obiectele interzise au fost folosite sau nu.

Subiecte BAC 2019 Matematică. Consecinţele fraudelor la Bacalaureat 2019

Candidaţii care încalcă regulile nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „elevi eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

De asemenea, foarte important de ştiut este că aceşti candidaţi acuzaţi de tentativă de fraudă nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Subiecte BAC 2019 Matematică. Când vor fi afişate rezultatele

Sesiunea de probe scrise a început luni, pe 1 iulie, cu testul la Limba şi literatura română. Ieri, 2 iulie, s-a desfăşurat proba la Limba şi literatura maternă (maghiară, germană, sârbă, croată, slovacaă, turcă, ucraineană şi italiană). Mâine, 4 iulie, va fi ultimul test, la alegerea profilului.

Cei care au susţinut examene în această sesiune îşi vor afla notele luni, pe 8 iulie, până la ora 12:00, pe bacalaureat.edu.ro. În aceeaşi zi în care se vor publica rezultate Bac 2019 se pot depune şi contestaţiile, între orele 12:00 şi 16:00. Rezultate finale Bac 2019 vor fi anunţate pe 13 iulie.

Lucrările vor fi corectate pe baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, potrivit Ministerului Educaţiei.

Pentru a fi declarat promovat, un elev trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii: să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale precum şi cele scrise, să ia cel puţin nota 5 la fiecare şi să obţină cel puţin media 6 la probele scrise.

Rata de promovare anul trecut

 În 2018, sesiunea de vară a Bacalaureatului a fost promovată de aproape 70% din numărul elevilor care s-au înscris. În 2017, rata de promovabilitate a fost de 72,9%.

Cei mai puţini elevi au trecut anul trecut BAC-ul în judeţele Ilfov (34%), Teleorman (47,30%) şi Giurgiu (47,44%). În sesiunea de vară a Bacalaureatului de anul trecut au fost 132 de elevi care au reuşit să obţină media 10. 

Tot anul trecut, 117 candidaţi au fost daţi afară de la examenul de Bacalaureat pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Judeţele cu cele mai ridicate procente de promovabilitate la BAC 2018 au fost Cluj (81,14%), Iaşi (80,27%) şi Brăila (77,13%). În Bucureşti, rata de promovare a fost de 72,86%.

Din totalul celor 136.866 de candidaţi înscrişi în 2018 s-au prezentat la examene 123.615.

Rata de promovare a Bacalaureatului în ultimii 10 ani:

  • 2018 – 69,7%
  • 2017 – 72,9%
  • 2016 – 68,1%
  • 2015 – 66,41%
  • 2014 – 60,65%
  • 2013 – 56,4%
  • 2012 – 44,3%
  • 2011 – 45,72%
  • 2010 – 69,30%
  • 2009 – 81,47%

În ultimii 15 ani, cea mai mare rată de promovare s-a înregistrat în 2005. Atunci, 84,66% din elevii care s-au înscris au reuşit să obţină medii peste 6. De asemenea, în 2004 au reuşit să treacă Bacalaureatul 84,61%. 

Andronescu ar vrea schimbarea examenului de Bacalaureat 

La sfârşitul lunii martie, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, declara că ar dori reorganizarea sistemului de educaţie şi introducerea a patru tipuri de bacalaureat. 

Ministrul Andronescu propunea introducerea unui BAC T (tehnologic), BAC A1 (pentru absolvenţii programelor de studii liceale de ştiinţe), BAC A2 (pentru absolvenţii programelor de studii liceale socio-umaniste) şi BAC V (pentru absolvenţii programelor de studii liceale vocaţionale). 

„Eu cred că obligaţia noastră este să dezvoltăm un învăţământ creativ. Un om care nu produce idei, un om care nu este capabil să fie creativ în fiecare zi, nu se poate ridica de la orizontală, metaforic vorbind. De aceea, eu cred că obligaţia învăţământului este să pună accent pe creativitatea elevului. 

Să nu omoare creativitatea prin autoritate excesivă, să îl lase pe elev să producă idei în clasă, să caute soluţii, chiar dacă nu întotdeauna soluţia cu care vine elevul este perfectă sau cea bună. Dar el a gândit soluţia aceea. 

Trebuie să îl determinăm să gândească, să îi formăm aceste mecanisme. Această probă este văzută ca o probă care integrează mai multe discipline şi care ne arată nouă dacă cel şcolit a înţeles ceea ce i s-a predat, a înţeles ceea ce a acumulat în cunoaştere şi poate să folosească aceste acumulări în practică. (...) Încercăm să ne uităm puţin pe organigrama ministerului şi chiar să avem acolo o structură care să se ocupă de această latură a creşterii puterii de imaginaţie, de creativitate, de inovare a elevilor”, a explicat ministrul Andronescu atunci.

Materiile care s-ar putea da la Bacalaureat în anii următori

Dacă propunerile din noua lege a educaţiei anunţate de Ecaterina Andronescu vor fi aplicate, iată ce materii se vor da la fiecare tip de BAC.

Materiile care se vor da la BAC A1 - Bacalaureat pentru studiile de ştiinţe:

  • Limba română
  • Limba străină
  • Matematică
  • Fizică/Chimie/Biologie
  • Proba de creativitate, cunoştinţe, abilităţi, aptitudini şi atitudini

Materiile pentru BAC A2 - Bacalaureatul pentru studiile socio-umaniste:

  • Limba română
  • Limbă străină
  • Istorie
  • Filosofie/logică/filosofie
  • Probă de creativitate, cunoştinţe, abilităţi, aptitudini şi atitudini

Materiile pentru BAC V - Bacalaureatul pentru studiile vocaţionale:

  • Limba română
  • Limbă străină
  • Probă specifică
  • Probă de creativitate, cunoştinţe, abilităţi, aptitudini şi atitudini

Materiile pentru noul BAC T Bacalaureatul profesional:

  • Limba română
  • Limba străină
  • Ştiinţe 
Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite