Proiect de peste 2 milioane de lei din bani europeni pentru masteranzii şi profesorii de la Academia de Studii Economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul vizează 300 de masteranzi şi 20 de cadre didactice de la Academia de Studii Economice (ASE) şi o mai bună corelare a ofertei universitare cu cerinţele pieţei muncii. În valoarea totală de peste 2 milioane de lei, din care 1,97 milioane de la UE, proiectul a început în mai ţi va dura un an şi jumătate.

Academia de Studii Economice Bucureşti (ASE), împreună cu cei doi parteneri, Clubul Întreprinzătorului Român şi CACTUS  - Asociaţia Academică de Cercetare în Turism şi Servicii, va demara un proiect cofinanţat din fonduri europene prin care încearcă să creeze o punte de legătură între universitate şi mediul de afaceri, mai exact piaţa muncii, se arată într-un comunicat de presă.

Proiectul are drept grup ţintă 300 de masteranzi şi 20 de cadre didactice, se derulează pe o perioada de 18 luni (13 mai 2014 – 12 noiembrie 2015) şi are o valoare totală eligibilă de 2,014,900.00 lei, din care asistenţă financiară nerambursabilă aprobată este de 1,974,602.00 lei.

Acesta vizează „îmbunătăţirea relevanţei programelor de studii pentru cerinţele pieţei muncii şi societăţii bazate pe cunoaştere, urmărind totodată o mai bună corelare între oferta educaţională a universităţii şi nevoile de competenţe actuale şi viitoare, în domeniile: marketing, turism, servicii, administrarea afacerilor şi management”, se mai arată în comunicatul de presă.

Cursuri adaptate cerinţelor mediului de afaceri

Principalul rezultat al proiectului constă în dezvoltarea unui model de colaborare între mediul de afaceri şi universitate, organizat sub forma unei Reţele de Parteneriat pentru Excelenţă şi Ocupare - PARTENER.NET, formată din companii, universitate, specialişti, studenţi. 

”În cadrul proiectului va fi realizată o cercetare privind cererea de competenţe pe piaţa muncii în domeniile vizate, vor fi organizate workshop-uri universitate – companii, vor fi elaborate studii de caz, specialişti din companii vor susţine prelegeri la cursuri/seminarii, cursurile şi programele de studii vor fi îmbunătăţite, iar studenţii vor realiza proiecte ştiinţifice în colaborare cu mediul de afaceri”, mai spun reprezentanţii ASE.


Pe aceeaşi temă:

ADMITERE FACULTATE 2014 Test grilă la ASE pentru ocuparea locurilor fără taxă de la programele de master

Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE) oferă aproape 5.700 de locuri la cele două tipuri de masterat din 2014, de cercetare şi profesionale, iar taxa de şcolarizare anuală este de 5.000 de lei.

ADMITERE FACULTATE 2014 ASE înlocuieşte examenul cu eseul motivaţional şi media de la Bac

Anul acesta, admiterea la studiile universitare de licenţă (5.500 de locuri) ale Academiei de Studii Economice (ASE) din Bucureşti, la forma de învăţământ cu frecvenţă, se face prin concurs, pe baza unui eseu motivaţional şi a mediei obţinute la examenul de Bacalaureat.

ADMITERE FACULTATE 2013 Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE) organizează examene de admitere la toate facultăţile

Înscrierile la Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti se termină vineri, 19 iulie, urmând ca în perioada 24-25 iulie să aibă loc examenele de admitere.

ADMITERE FACULTATE 2013 Premieră la ASE: o nouă sesiune de admitere după ce nu s-au ocupat nici locurile fără taxă

Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti va organiza o a doua sesiune de admitere fiindcă nu s-au înscris destui candidaţi la sesiunea care s-a încheiat joi, astfel încât să fie ocupate toate locurile de la buget şi taxă, spun reprezentanţii universităţii. Mai mult, anul acesta au rămas libere chiar şi o parte din locurile bugetate de stat.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite