Profesorul de la Colegiul Vianu acuzat că ar fi umilit un elev va fi cercetat disciplinar - Ministerul Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerului Educaţiei a finalizat ancheta de la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” în cazul profesorului care ar fi umilit un elev pentru o notă mai mare. Recomandările instituţiei sunt ca Severius Moldoveanu să fie cercetat disciplinar de către conducerea liceului, iar tezele de la matematică să fie reevaluate.

Ancheta desfăşurată de Corpul de Control al Ministerului Educaţiei a vizat discuţii cu profesorul de matematică, directorul instituţiei de învăţământ, elevi, părinţi şi profesori, precum şi cu consilierul şcolar al unităţii de învăţământ.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Ministerului Educaţiei, „incidentul reclamat este rezultatul înţelegerii eronate a unei glume făcute de cadrul didactic în cauză. Astfel, pe fondul unei atmosfere relaxate la clasă, profesorul a glumit cu elevii săi, stârnind o reacţie imprevizibilă, care nu a putut fi controlată”. 

În urma anchetei, Inspectoratul Şcolar Bucureşti va transmite Ministerului Educaţiei rapoarte lunare, până la sfârşitul semestrului, privind modul în care profesorul relaţionează cu elevii. O altă măsură pe care ministerul o propune este reevaluarea tezelor de matematică la clasele a X-a A şi a X-a C, pentru anul şcolar 2015/2016. 

În plus, „conducerea Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti va iniţia cercetarea disciplinară a profesorului. Totodată, îi va pune în vedere adaptarea comportamentului şi a dialogului pentru menţinerea unei relaţii deschise cu elevii, dar ferme, care să nu lase loc la interpretări şi/sau derapaje comportamentale şi/sau emoţionale”, se mai arată în comunicat. 

Nu în ultimul rând, reprezentanţii ministerului spun că, în discuţiile cu membrii Corpului de Control, "atât elevii, cât şi cadrele didactice au subliniat eforturile profesorului şi rezultatele obţinte de acesta, de-a lungul carierei sale, în pregătirea elevilor săi".

ISMB: „A fost o glumă, profesorul e îndrăgit de elevi“

Luni, Inspectoratul Şcolar Bucureşti a finalizat ancheta realizată la Colegiul Naţional „Tudor Vianu”, iar concluziile cercetărilor arată că dascălul a făcut o glumă, înţeleasă ca atare de elevi. Mai mult, Inspectoratul Şcolar spune că profesorul de matematică Severius Moldoveanu este un cadru didactic apreciat de elevi şi de părinţi, dar că nu a respectat graficul susţinerii lucrărilor semestriale.

Potrivit comunicatului emis de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, „domnul profesor care face obiectul sesizării este un cadru didactic apreciat de către elevi, părinţi şi conducerea unităţii de învăţământ pentru rezultatele deosebite obţinute de elevi la examenul naţional de bacalaureat, olimpiadele şi concursurile internaţionale”.

Profesorul de la Vianu ar fi pus un elev în genunchi pentru o notă mai mare

Marcel Bartic, profesor de Istorie şi Geografie la şcoala particulară Little London, a relatat pe Facebook că un profesor de matematică de la unul „din cele mai prestigioase licee din Bucureşti, genul cu cifre mari de olimpici”, le-ar fi cerut elevilor care vor să îşi mărească nota să se târască în genunchi până la catedră.

Profesorii şi elevii de la Vianu au infirmat însă informaţiile apărute în mediul virtual. În plus, foşti elevi ai liceului susţin că profesorul Severius Moldoveanu, despre care scrie Marcel Bartic, este un profesor admirat şi iubit. „Deşi dânsul e mai glumeţ, niciodată nu a făcut glume de genul ăsta. Absolut niciodată. În schimb există foarte multă rivalitate între anumiţi profesori”, a mărturisit o fostă elevă a profesorului care acum urmează cursurile unei facultăţi din străinătate.

Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti au demarat imediat două anchete, în paralel.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite