„A fost o glumă, profesorul e îndrăgit de elevi“ - concluzia anchetei de la Vianu în cazul dascălului care ar fi umilit un elev

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Şcolar Bucureşti a finalizat ancheta realizată la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” în cazul profesorului care şi-ar fi umilit un elev. Concluziile cercetărilor arată că dascălul a făcut o glumă, înţeleasă ca atare de elevi. Mai mult, Inspectoratul Şcolar spune că profesorul de matematică Severius Moldoveanu este un cadru didactic apreciat de elevi şi de părinţi, dar că nu a respectat graficul susţinerii lucrărilor semestriale.

Potrivit comunicatului emis de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, „domnul profesor care face obiectul sesizării este un cadru didactic apreciat de către elevi, părinţi şi conducerea unităţii de învăţământ pentru rezultatele deosebite obţinute de elevi la examenul naţional de bacalaureat, olimpiadele şi concursurile internaţionale”. 

Cu referire la informaţiile apărute în presă, inspectoratul a concluzionat că incidentul petrecut la clasă a fost o glumă a profesorului, înţeleasă ca atare de elevi, care nu s-au simţit umiliţi. Părinţii elevului  participant la incident nu au depus o reclamaţie referitoare la acest incident.

Dar, în urma controlului a reieşit faptul că profesorul nu a respectat graficul aprobat de conducerea unităţii de învăţământ privind susţinerea lucrărilor semestriale, mai arată oficialii de la Inspectoratul Şcolar.

Atât Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, cât şi conducerea unităţii de învăţământ, vor monitoriza activitatea profesorului privind modul de comunicare în relaţiile cu elevii, pentru a fi evitate aspectele care pot genera interpretări şi reacţii imprevizibile ale acestora, mai spun cei de la Inspectorat. „Conducerea colegiului va analiza raportul întocmit de către inspectorat privind deontologia profesională şi va lua măsurile legale ce se impun”, potrivit unui comunicat oficial.

„Mi se pare corectă aprecierea. Nu ştiam că gluma îi aparţine profesorului. Dacă a fost a lui, e o glumă proastă, dar probabil a crezut că nu i se dă urmare faptic. A crezut că rămâne în aer, în spirit de glumă. Chestiunea că nu a respectat graficul e cea mai nevinovată pentru că nu e aşa bătută în cuie. Probabil că a dat teza după ce au venit copiii din vacanţa de sărbători, poate a întârziat câteva zile. Cine ştie cât a durat corectura. Nu este o vină nemaipomenită”, a comentat Ştefan Vlaston, profesor şi blogger Adevărul decizia Inspectoratului.

Profesorul de la Vianu ar fi pus un elev în genunchi pentru o notă mai mare

Marcel Bartic, profesor de Istorie şi Geografie la şcoala particulară Little London, a relatat pe Facebook că un profesor de matematică de la unul „din cele mai prestigioase licee din Bucureşti, genul cu cifre mari de olimpici”, le-ar fi cerut elevilor care vor să îşi mărească nota să se târască în genunchi până la catedră.

Profesorii şi elevii de la Vianu au infirmat însă informaţiile apărute în mediul virtual. În plus, foşti elevi ai liceului susţin că profesorul Severius Moldoveanu, despre care scrie Marcel Bartic, este un profesor admirat şi iubit. „Deşi dânsul e mai glumeţ, niciodată nu a făcut glume de genul ăsta. Absolut niciodată. În schimb există foarte multă rivalitate între anumiţi profesori”, a mărturisit o fostă elevă a profesorului care acum urmează cursurile unei facultăţi din străinătate.

Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti au demarat imediat două anchete, în paralel.

Citeşte şi:

Cum să desfiinţezi reputaţia unui om. Adevărul în cazul profesorului de la Vianu acuzat că ar fi pus un elev în genunchi pentru o notă

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite