Ministrul Educaţiei: Avem nevoie de programe after-school, dar nu pot fi implementate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii ar trebui să stea mai mult şcoală şi să îşi facă temele sub supravegherea profesorului, într-un sistem after-school este de părere ministrul Educaţiei, Pavel Năstase. Cu toate acestea, reprezentantul Guvernului a subliniat că asemenea programe nu pot posibile din cauza aglomerării şcolilor.

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase,  spus în cadrul emisiunii „Prima Ediţie” de la Digi FM, că deşi, deocamdată, nu pot exista programe after-school din cauză că în majoritatea instituţiilor elevii învaţă în două schimburi, acestea sunt necesare.

„Mai ales în învăţământul primar, poate, şi în gimnazial ar trebui ca aceşti copii să petreacă mai mult timp în şcoală, dincolo de programul normal de Educaţie pentru că părinţii nu au timp să se ocupe de ei şi atunci acest program de after-school ar trebui dezvoltat ca temele să poată fi supravegheate de un profesor în şcoală. Dar să fie flexibil, să poată să servească şi o masă caldă”, a spus ministrul Pavel Năstase, potrivit Digi 24.

Totodată, ministrul Educaţiei spune că e greu să controlezi câte teme dau profesorii acasă elevilor, însă cadrele didactice ar putea să dozeze temele pentru a nu aglomera elevul.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite