Ministrul Educaţiei: Aproape 9.000 de posturi de conducere din Educaţie, directori şi inspectori şcolari, sunt vacante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Adrian Curaj
Ministrul Adrian Curaj

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, transmite, într-un document oficial, că în prezent, în sistemul de învăţământ, există un total de 8.886 de funcţii de conducere vacante, majoritatea fiind de directori de şcoli şi licee, precum şi inspectori şcolari, ministerul intenţionând să organizeze mai multe concursuri pentru ocuparea acestor posturi din sistemul de educaţie.

Deputatul PSD Miron Smarandache a transmis o interpelare Ministerului Educaţiei, privind situaţia posturilor vacante din învăţământ, în acest moment.  Deputatul atrăgea atenţia că ”inspectoratele judeţene şcolare, casele corpului didactic şi marea majoritate a unităţilor de învăţământ din România funcţionează, în mod paradoxal, într-o stare interimat, de o lungă perioadă de timp”.

”Acest fapt este generat de incapacitatea Ministerului Educaţiei Naţionale de a organiza concursurile pentru ocuparea funcţiilor de inspector general şcolar, inspector general şcolar adjunct, directori ai casei corpului didactic, precum şi pentru posturile de directori ai unităţilor şcolare”, susţinea Smarandache

Deputatul PSD mai menţionează că unii directori al şcolilor şi liceelor se află în funcţii de patru ani sau chiar mai mult, iar verificarea capacităţilor lor manageriale se lasă aşteptată nepermis de mult.

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj precizează în răspunsul oficial transmis deputatului PSD şi depus miercuri la Parlament că ”în prezent,  în sistemul de învăţământ, există un total de 8.886 funcţii de conducere, îndrumare şi control, care sunt vacante. 

Dintre aceste posturi vacante, trei sunt de inspector şcolar general, 53 de inspector şcolar general adjunct, 13 de director al casei corpului didactic şi 365 de inspector şcolar. În plus, sunt vacante 8.452 de posturi de director şi director adjunct.

Ministrul Educaţiei menţionează că această situaţia nu include rezultatele concursului pentru ocuparea funcţiilor vacante de inspector şcolar general care se desfăşoară în prezent.

În plus, ministrul Adrian Curaj transmite că îmbunătăţirea managementului şcolar reprezintă o prioritate strategică pentru minister, astfel că se vor organiza în continuare concursuri pentru aceste posturi de conducere. 

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite