Ministerul Educaţiei a prezentat noul plan cadru pentru gimnaziu: manualele vor acoperi 75% din numărul de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de gimnaziu vor studia mai multe materii începând cu anul 2017, dar vor petrece şi mai mult timp în incinta şcolii. Asta pentru că noul plan cadru prezentat ieri de Ministerul Educaţiei prevede creşterea numărului de ore pentru fiecare clasă.

De altfel, noul plan cadru aduce şi o serie de materii noi pentru elevii de gimnaziu care vor studia, ca materie obligatorie, Informatica şi Tehnologia Informaţiilor şi a Comunicaţiilor (TIC), dar şi Educaţia socială. În cadrul acestei discipline se va studia, la clasa a V-a, „Gândire critică şi drepturile copilui”, la clasa a VI-a, „Educaţie interculturală”, la clasa a VII-a, „Educaţie pentru cetăşenie democratică şi la clasa a VIII-a, „Educaţie economico-financiară”.

În ceea ce priveşte Religia, ea rămâne în continuare prevăzută în trunchiul comun, cu o oră pe săptămână la fiecare clasă gimnazială. În schimb, Limba latină va fi studiată în clasa a VII-a şi se va numi Elemente de Limba Latină şi Cultura Romanică.

„Manualele vor acoperi 75% din numărul de ore astfel încât 25% să fie la dispoziţia profesorilor pentru recuperări şi pentru fixarea cunoştinţelor. Acum manualele acoperă 100% ce se face la clasă. Vrem să schimbăm accentul de pe manual pe pedagogie”, a declarat ieri ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, adăugând că programa şcolară va fi elaborată de trei grupuri de lucru care vor fi bătute în cuie în urma unei selecţii.

„Ne dorim programe şcolare care să fie inovative şi care să scoată din letargie elevul. Profesorii vor fi selectaţi în funcţie de portofoliul profesional şi de proiectul inovativ de programă şcolară”, a explicat şi Monica Anisie, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite