Metodologia pentru ocuparea funcţiei de director general în institute de cercetare-dezvoltare, publicată în Monitorul Oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Metodologia pentru ocuparea funcţiei de director general în institutele de cercetare-devoltare, la care pot participa numai cercetătorii ştiinţifici de gradul I şi II, profesorii sau conferenţiarii universitari, a fost publicată joi în Monitorul Oficial.

Candidaţii pentru funcţia de director general al unui institut de cercetare-dezvoltare se pot înscrie la concurs pe baza unui dosar, urmând să susţină şi un interviu cu comisia de specialitate, legat de experienţa profesională, se arată în metodologie.

Foarte important, candidaţii trebuie să deţină un aviz favorabil de la Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, acolo unde este cazul, la nivelul maxim de secretizare a informaţiilor deţinute de institut. Neobţinerea acestui aviz conduce la decăderea din dreptul de anagajt cu funcţia de director general al institutului.

La concursul pentru ocuparea funcţiei de director general la institutele naţionale de cercetare-dezvoltare pot participa cercetătorii ştiinţifici gradul I sau II, profesorii universitari sau conferenţiarii universitari.

În plus, candidaţii trebuie să aibă competenţă în managementul cercetării-dezvoltării, prin absolvirea de programe de studii, cursuri sau stagii de pregătire în acest sens, dovedită prin atestat sau cinci ani de experienţă în conducerea unei unităţi de cercetare-dezvoltare.

Printre condiţii se mai numără şi necesitatea experienţei relevante în domeniul specific institutului sau conex şi diplome de doctor şi de licenţă, precum şi referinţe profesionale pentru experienţa în domeniul de activitate, furnizate de cel puţin trei specialişti cu reputaţie.

Nu sunt acceptaţi candidaţii care au fost revocaţi anterior dintr-o astfel de funcţie pentru că nu şi-au îndeplinit obiectivele sau care au relaţii comerciale directe cu alte institute de profil.

Candidaţii şi rudele până la gradul al II-lea nu pot deţine părţi sociale sau acţiuni la o societate comercială cu care institutul este în legături comerciale directe.

Anunţul pentru ocuparea funcţiei se publică cu cel puţin 45 de zile înainte de data de închidere a perioadei prevăzute pentru depunerea dosarelor candidaţilor.

Contractul de management pe care îl încheie directorul general se poate prelungi o singură dată, cu o perioadă de cel mult patru ani, şi dacă indicatorii de performanţă au fost îndepliniţi în ultimul an.

Ce trebuie să conţină dosarul candidaţilor

Dosarul candidaţilor la funcţia de director general al unui institut de cercetare-dezvoltare trebuie să conţină:

-          Cererea de înscriere

-          Copii legalizate de pe diploma de licenţă şi de doctor

-          Adeverinţă eliberată de instituţia unde angajatul a avut ultimul loc de muncă, în care se evidenţiază perioadele şi funcţiile profesionale ale candidatului

-          Copii certificate cu menţiunea “conform cu originalul”,  de către secretarul comisiei de concurs, de pe ordinul de acordare a titlului ştiinţific şi de pe atestatul de absolvire a unor programe de pregătire care au ca obiect managementul cercetării-dezvoltării sau dovada că are experienţa necesară

-          Declaraţie pe propria răspundere că nu a fost revocat dintr-o funcţie similară pentru lipsă de performanţă, inexistenţa unui prejudiciu patrimonial

-          Adeverinţă medicală

-          Certificate de cazier judiciar şi fiscal

-          Trei scrisori de recomandare

-          Oferta managerială

metodologei director general institut de cercetare
metodologei director general institut de cercetare
metodologie director general institut de cercetare
metodologie director general institut de cercetare
metodologie director general institut de cercetare
metodologie director general institut de cercetare
metodologie director general institut de cercetare
metodologie director general institut de cercetare
metodologie director general institut de cercetare
metodologie director general institut de cercetare
Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite