Maraton pentru educație antreprenorială. Peste 5.000 de elevi s-au întrecut în idei de afaceri

0
Publicat:

Elevii din 12 județe au venit cu planuri de afaceri îndrăznețe și viabile, iar cele mai bune dintre ele au fost premiate la începutul acestei săptămâni, la Teatrul Nottara din București.

Finaliștii maratonului de educație antreprenorială FOTO CONAF
Finaliștii maratonului de educație antreprenorială FOTO CONAF

Luni, 12 iunie 2023, în sala Teatrului Nottara din București, în finala competiției naționale de planuri de afaceri pentru liceeni, organizată în cadrul Maratonului pentru Educație Antreprenorială inițiat de către Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) în parteneriat cu Inspectoratele Școlare Județene și cu autoritățile locale, având co-organizatori „Primăria Generală a Municipiului București”, „PROEDUS”, „Teatrul Nottara”, „Direcția de Cultură, Învățământ, Turism” din cadrul PMB, peste 200 de elevi finaliști au prezentat în fața unei săli pline de susținători din toată țara, 35 de proiecte și idei de afaceri.

În prima ediție a Maratonului pentru Educație Antreprenorială, care s-a desfășurat timp de 150 zile, peste 5.000 de elevi din: Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, Bihor, Buzău, Constanța, Galați, Neamț, Timiș, Tulcea și din municipiul București au participat la orele de educație antreprenorială din fiecare județ, finalizate cu competiția care a desemnat cele mai bune planuri de afaceri, cu potențial și sustenabilitate.

Prima ediție a competiției naționale a fost câștigată de proiectul CITY BREAK, creat de o echipă de elevi a Colegiului Național „Gheorghe Munteanu Murgoci” din Brăila, prezentat în concurs de Mario Vlaviano și coordonat de profesorul Paul Pruș.

În clasamentul final, pe locul al doilea s-a clasat proiectul CRABAM, care dezvoltă aplicația NOLIGY, creat de elevii Colegiului Național „Elena Cuza” din București, prezentat în concurs de Alain Cristian Ciobanu și Antonia Neacșu, coordonați de profesorul Marius Mîrzacu.

Locul al treilea a revenit proiectului TALK TO HAND, realizat de echipa Colegiului Economic din Buzău, având ca lider de echipă pe Karina Grigore și profesori coordonatori Cătălina Poștovei și Adina Enuș, prezentat ca „o afacere care-și propune să aibă un impact global”, deoarece implementează „o aplicație de traducere a limbajului mimico-gestual în limbaj vorbit și viceversa”, fiind o soluție pentru depășirea barierelor de comunicare a persoanelor cu dizabilități de auz.

„Afacerile de succes se bazează pe abilități interdisciplinare”

Toate planurile de afaceri care au trecut prin ambele etape ale concursurilor, semifinală și finală, au fost nominalizate pentru votul final într-o demonstrație de talent, concentrare, luciditate, spirit de echipă și inspirație, a observat Cristina Chiriac, președinta CONAF.

„Maratonul nu a fost doar o competiție dedicată elevilor, ci mai degrabă un prim jalon pentru o generație antreprenorială clădită pe fundamentul solid al cunoașterii, mentoratului, seriozității și curajului de a-ți urma visul. Antreprenoriatul este un pilon esențial, deoarece doar o economie puternică, robustă poate livra un nivel de trai rezonabil tuturor cetățenilor unei țări. Bunăstarea României se va sprijini pe o nouă generație de afaceri adaptate la schimbările inevitabile ale societății și economiei globale. Cei peste 5.000 de elevi care au intrat în această fabuloasă competiție, au înțeles că afacerile de succes se bazează pe abilități interdisciplinare, de comunicare și de gândire critică”, spune Cristina Chiriac.

Nicușor Dan: „Un proiect care ar putea deveni un plan de țară”

Fiecare participant la competiția Maratonului pentru Educație Antreprenorială a beneficiat de sprijinul oferit de profesori și mentori, voluntari din rândul oamenilor de afaceri, diplome de participare, cursuri, vouchere, diplome, premii, etc.

„Felicit organizatorii pentru această inițiativă care a implicat un efort fantastic încă de la începutul anului și care reprezintă de fapt o investiție în viitorul țării. Mă bucur să văd că oamenii de afaceri serioși din România sunt preocupați de educație și investesc muncă, resurse umane și financiare într-un proiect care ar putea cu ușurință să devină un plan de țară”, a spus Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului.

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) este cea mai puternică confederație din România, ce reunește interesele antreprenorilor în spiritul european al egalității de gen și egalității de șanse.

CONAF organizează evenimente importante pentru societatea românească, centrate pe educație continuă, conștientizare și găsire de soluții pentru probleme și domenii de larg interes public.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite