Manuale gratuite pentru elevii de clasa XI-a şi XII-a. Procedura de achiziţie a început

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A început procedura de achiziţie a manualelor pentru clasele a XI-a şi a XII-a
A început procedura de achiziţie a manualelor pentru clasele a XI-a şi a XII-a

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a demarat procesul de achiziţie al manualelor şcolare pentru clasele a XI-a şi a XII-a. Editurile sunt invitate să prezinte Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare lista cu manualele pe care le pot oferi. Între 16 mai şi 10 iunie, profesorii trebuie să selecteze manualele.

Potrivit site-ului Ministerului Educaţiei, demersurile pentru asigurarea manualelor şcolare pentru ciclul superior al liceului vor fi întreprinse de fiecare inspectorat şcolar judeţean / al Municipiului Bucureşti şi de unităţile de învăţământ în urma unui proces de selecţie a manualelor de către cadrele didactice. 

Totodată, potrivit informării, titlurile de manuale şcolare, cuprinse în Catalogul manualelor şcolare, valabile în învăţământul preuniversitar sunt disponibile pe websiteul www.edu.ro.

Procedura selectării şi achiziţiei de manuale

Până la data de 20 mai 2016, editurile trebuie să transmită un document prin care îşi exprimă interesul pentru ofertarea manualelor, dar şi lista de manuale pe care le pot oferta pentru clasele a XI-a şi a XII-a.

Până la data de 31 mai 2016, editurile interesate vor transmite în toate unităţile de învăţământ care şcolarizează ciclul superior al liceului câte un exemplar din manualele şcolare pe care le pot oferta şi care sunt cuprinse în Catalogul manualelor şcolare, valabile în învăţământul preuniversitar. 

În perioada 16 mai - 10 iunie, profesorii din unităţile de învăţământ care şcolarizează elevi din ciclul superior al liceului vor selecta, în baza liberei iniţiative profesionale, acele manuale şcolare din Catalogul manualelor şcolare, valabile în învăţământul preuniversitar şi care au fost propuse spre ofertare de către edituri, pentru utilizarea în procesul didactic din anul şcolar 2016-2017.

Chiar dacă Legea Educaţiei garantează manuale şcolare gratuite pentru elevii din învăţământul de stat, până în acest moment elevii din clasele a XI-a şi a XII-a nu au benficiat de acest drept. 

Pentru anul şcolar în curs, elevii au putut deconta manualele, însă decontul nu a putut depăşi suma maximă de 55 de lei. 

Corpul de control al Guvernului anchetează licitaţia manualelor de clasa a IV-a

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite