Articol publicitar

Lecţii în şcoli, predate prin intermediul realităţii virtuale

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

2.500 de elevi de clasa a IV-a au parte de o experienţă de învăţare memorabilă, adaptată generaţiilor de astăzi, nativ digitalizate. Copiii descoperă lumea energiei, cu ajutorul realităţii virtuale, adusă în şcoli de către ENGIE Romania, furnizor de gaze naturale, electricitate şi servicii energetice.

Prin programul educaţional "Întâlnire cu energia", copii din 30 de şcoli din judeţele Bucureşti, Constanţa şi municipiul Bucureşti intră în lumea energiei prin intermediul a două personaje fantastice, Metano şi Electro, şi învaţă cum să folosească în condiţii de siguranţă gazul natural şi energia electrică.

Mai mult, prin intermediul a două aplicaţii, vizualizate cu ochelarii VR, copiii au şansa să viziteze cele două lumi ale lui Metano şi Electro şi parcurg, într-un rollercoaster, drumurile gazului natural şi al energiei electrice, de la sursă şi până în case. De asemenea, copiilor li se prezintă cum trebuie să reacţioneze în cazul în care se pot confruntă cu o scurgere de gaze sau un scurtcircuit – şi sunt îndrumaţi să urmeze paşii necesari pentru a ieşi din casă în siguranţă.Programul "Întâlnire cu energia", aflat la ediţia a XIII-a, este desfăşurat de către ENGIE, în parteneriat cu asociaţia Hands Across Romania şi Ministerul Educaţiei Naţionale. Lansat în 2007 şi derulat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, programul s-a adresat unui număr de peste 38.000 de elevi de clasa a IV-a, din toate judeţele din sudul ţării. Aproximativ 170 de voluntari, angajaţi ai companiei, s-au implicat până acum în acest program, investind peste 3.200 de ore de voluntariat..

Imagine indisponibilă
EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite