La vârsta de 6 ani, un copil cu autism a fost cel mai tânăr student al Universităţii Oxford. A absolvit la vârsta de 13 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joshua Beckford are 13 ani şi are autism. Asta nu l-a împiedicat ca la vârsta de 6 ani să înceapă cursurile la Universitatea Oxford. Acesta a primit şi un certificat de excelenţă pentru modul în care s-a descurcat la toate cursurile pentru copii dotaţi, printre care filosofie şi istorie, care sunt preferatele lui.

Tatăl lui a realizat că Joshua are o capacitate uimitoare de a învăţa când acesta avea doar 10 luni. Copilul era interesat de calculator, aşa că tatăl a început să îi citească literele de pe tastatură, arată presa internaţională.  

„Atunci am realizat că fiul meu îşi aminteşte repede literele şi le înţelege. Aşa că i-am spus pe ce litere să apese şi a reuşit să le identifice corect”, spune Knox Daniel, tatăl lui Joshua.

La vârsta de 3 ani, copilul citea fluent folosind fonetica, apoi a învăţat să vorbească limba japoneză.

Mai nou, Joshua se află pe lista celor 30 de oameni cei mai remarcabili din lume care au autism şi aduc schimbări majore în societate.

„Vreau să salvez natura, să schimb lumea şi să schimb gândirea oamenilor despre lume, ca să facă doar ce e bine pentru natură”, spune Joshua.

 Micul absolvent de Oxford visează să devină neurochirurg.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite