Inovatorii în Educaţie din toată ţara se pot conecta prin Caravana RestartEdu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În paralel cu dezbaterile naţionale pe care le organizează Ministerul Educaţiei, privind planul-cadru pentru gimnaziu, cei interesaţi să susţină educaţia se întâlnesc şi în cadrul „Caravanei Restart în educaţie”. Prima întâlnire a avut la Bucureşti şi a reunit 160 de participanţi din întreaga ţară.

Profesori, elevi, studenţi, experţi, directori de şcoli, reprezentanţi ai ONG-urilor, finanţatori, părinţi, antreprenori în educaţie, oameni din mediul de afaceri şi jurnalişti interesaţi să susţină educaţia s-au întâlnit pe 13 februarie la NeConferinţa organizată la Bucureşti de către comunitatea Restart în Educaţie. 

Tema principală a fost „Cum creştem oameni care transformă educaţia?”, dar au fost abordate subiecte diverse, de la crearea unei reţele de şcoli-pilot, la politici publice în educaţie, cercetarea aplicată în domeniu, şcoala de resurse umane din educaţie, “10 porunci care să declanşeze schimbarea în educaţie”, comunitatea de antreprenori, perspective despre şcolile democratice, modele educaţionale de/pentru succes. 

„În comunitatea RestartEdu, dăruim din pasiunea noastră pentru educaţie, din proiectele şi organizaţiile în care alegem să dăm energia noastră vitală. Am ales să nu rămânem indiferenţi la situaţia unui sistem de educaţie care duce spre obedienţă şi adormire sufletele copiilor noştri şi care generează o cultură de interacţiune bazată pe competiţie şi frică. Este critic să trăim, să acţionăm şi să împărtăşim pasiunea şi entuziasmul nostru”, a spus Ana Răducanu, iniţiatoarea comunităţii Restart în Educaţie

 „Sunt foarte mulţi cei care deja trăiesc şi promovează schimbarea în educaţie. Deşi există o masă critică, majoritatea acţionează de unii singuri, nu sunt conectaţi între ei. În parteneriat cu comunitatea Restart în Educaţie, organizăm o caravană prin ţară, pentru a coagula energia celor deja implicaţi sau interesaţi să fie parte din schimbare, atât profesori şi actori din sistem, cât şi persoane care vin cu iniţiative din afară”, a spus Simona David Crisbăşanu, Director pentru Comunicare al Coaliţiei pentru Educaţie, o federaţie formată de ONG-uri din domeniu. 

Caravana Restart în educaţie include o serie de evenimente cu scopul de a crea comunităţi în care inovatorii în educaţie să îşi ancoreze acţiunea la nivel local/regional – organizaţii neguvernamentale, profesori, elevi, studenţi, experţi, părinţi şi antreprenori. 

Primele întâlniri vor avea loc la Craiova, pe 18 februarie şi la Ploieşti, pe 27 februarie.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite