Programul Excepţionalii se reia în 2016. Ce învaţă copiii prin educaţia nonformală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înscrierile pentru programul Excepţionalii din 2016 al Şcolii de Valori au loc în perioada 7-12 februarie. În total, sunt 65 de locuri pentru tineri cu vârsta între 16 – 19 ani. Copiii se pot înscrie la cursuri de antreprenoriat, de inventatori, de activism social, de modelatori de opinie şi de performeri inspiraţionali.

Programul Excepţionalii 2016 cuprinde o "Tabăra de inovaţie" (07-10 februarie) cu ateliere educative, de autocunoaştere şi valori, dezvoltarea abilităţilor de leadership. Copii vor învăţa să realizeze, în echipă, proiecte ce vor fi implementate, în comunitatea din oraşele Excepţionalilor, cu ajutorul mentorilor din Şcoala de Valori. 

Un alt program este cel de imersiune în lumea business (10-12 februarie), cu workshopuri şi interacţiune cu profesionişti de top din Bucureşti, precum şi vizite la diverse companii.

De asemenea, elevii învaţă şi voluntariat în proiecte de impact (15 februarie-25 aprilie). Anul trecut, Excepţionalii au realizat proiectul Vrem să fim, un website cu peste 80 de interviuri cu profesionişti din România, pentru a ajuta ajuta tinerii să înţeleagă mai bine ce profesie li se potriveşte. În perioada imediat lansării, vremsafim.ro a avut peste 10.000 de vizualizări.

Locurile din programul Excepţionalii, pe domenii:

• Antreprenori începători (10 locuri) – freelanceri, cu abilităţi de leadership, iniţiative de business sau proiecte de tip ONG;
• Inovatori şi Inventatori (15 locuri) pasionaţi de ştiinţă (chimie, fizică, informatică, matermatică, mecanică), tehnologie, inginerie, cu rezultate şi conştienţi de aplicabilitatea tehnologiei în viaţa reală;
• Contribuitori în societate  (10 locuri) voluntari şi activişti cu atitudine, rezultate şi vechime;
• Modelatori de opinie  (10 locuri) - tineri care au propriul blog, canal de YouTube, au participat la TEDx sau au apărut în presă, cu abilităţi excelente de public speaking;
• Performeri inspiraţionali (20 locuri) - cu performanţe în domeniul: artistic (5 locuri – îndeosebi muzică, desen/pictură, dans), sportiv (5 locuri), academic (10 olimpici naţionali şi internaţionali)

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite