În Norvegia, grădiniţele au fost redeschise. Ce reguli de prevenire împotriva COVID-19 trebuie respectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei din Norvegia, Guri Melby, a făcut public un ghid care trebuie respectat atât de educatori, cât şi de copii şi părinţi pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Printre altele instituţia a impus ca în clase să nu fie mai mult de 6 copii.

Norvegia face primii paşi către normalitate după epidemia de coronavirus nou. Autorităţille au luat decizia de a deschide grădiniţelle, de săptămâna viitoare urmând a fi deschise şi şcolile. Simultan, scrie edupedu.ro, au fost date o serie de indicaţii care trebuie respectate pentru a reduce riscul de infecţie. 

Astfel, fiecărui educator îi revin maximum 3 copii dacă aceştia au sub 3 ani şi 6 copii, dacă au între 3 şi 6 ani. Copiii nu trebuie să interacţioneze cu ceilalţi copii din celelalte grupuri, compoziţia grupului putând fi modificată, dar nu mai des de o dată pe săptămână. 

Jucăriile vor fi puţine şi dezinfectate des. Ele nu trebuie aduse de acasă. 

Copiii ar trebui să stea în aer liber cât mai mult timp posibil, să nu împartă mâncarea sau apa şi să menţină o distanţă de cel puţin un metru faţă de alţi adulţi. 

Grădiniţele trebuie dezinfectate des. Toţi adulţii care lucrează la grădiniţe trebuie să se spele pe mâini frecvent şi minuţios, cel puţin 20 de secunde, înainte de a se şterge cu prosoape de hârtie de unică folosinţă.

Când trebuie angajaţii şi copiii să se spele pe mâini 

La plecarea şi întoarcerea acasă

La sosirea la grădiniţă

După ce tuşesc, strănută sau se şterg la nas

După ce merg la toaletă sau schimbă scutecele

Înainte şi după mese

După ce dorm

După ce au intrat înăuntru de la activităţile de afară

Când mâinile sunt vizibil murdare

În cazul în care nu sunt disponibile lavoare, ar trebui să fie instalate sticle de igienizant pentru mâini pe bază de alcool. 

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite