Idei pentru dezvoltarea urbană a oraşului Măgurele, gazda platformei ştiinţifice ELI-NP, premiate în cadrul unei competiţii internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dezvoltare urbană în Măgurele
Dezvoltare urbană în Măgurele

Competiţia are rolul de a identifica idei şi proiecte de dezvoltare urbană a localităţii Măgurele, în contextul construirii în zonă a platformei de cercetare Extreme Light Infrastructure –Nuclear  Physics (ELI – NP).

Joi, la Sala de consiliu a Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti, Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a lansat competiţia internaţională de idei Lasser Valley – Land of Lights, alături de reprezentaţii Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” şi ai Universităţii Tehnice de Construcţii din Bucureşti, care vor coordona concursul. La eveniment au fost prezenţi şi viceprimarul oraşului Măgurele, Narcis Constantin, şi preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache.

”Ştiinţa este un pretext, efortul nostru este legat de teritoriu. Vrem să facem din Măgurele o poveste de dezvoltare teritorială pornind de la ştiinţă, dar făcând cercetare, business high tech, zone în care să ai cum şi unde să studiezi, zone în care antreprenoriatul să fie la el acasă. Încercăm de la nivelul administraţiei publice centrale să orchestrăm construcţia unui ecosistem de inovare şi antreprenoriat care să aducă la locuri de muncă high-tech, la bunăstare, să aducă la prezenţă internaţională puternică”, a declarat ministrul Educaţiei, Adrian Curaj.

Acesta este adresat echipelor formate din studenţi, proaspeţi absolvenţi sau tineri cercetători din ţară şi din străinătate.

Potrivit calendarului competiţiei, depunerea şi înregistrarea proiectelor se face în perioada 18 martie-5 septembrie,  pe 13 septembrie vor fi anunţat nouă finalişti, iar pe 20 septembrie vor fi anunţaţi câştigătorii concursului.

Cel mai bun proiect de dezvoltare urbană va lua un premiu în valoare de 6.000 de euro, al doilea cel mai bun proiect va fi premiat cu 4.500 de euro, iar echipa clasată pe locul trei va premiată cu 3.500 de euro. 

De asemenea, vor fi şi trei premii din partea sponsorilor în valoare de 2.000 de euro.

Juriul este format din profesori şi experţi în tehnologe şi arhitectură din ţări precum România, Istanbul, Olanda, Irlanda.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite