Ministrul Educaţiei vrea masă caldă, în loc de corn şi lapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrului Educaţiei, Adrian Curaj, caută resurse pentru a înlocui ”Cornul şi laptele” cu masa caldă
Ministrului Educaţiei, Adrian Curaj, caută resurse pentru a înlocui ”Cornul şi laptele” cu masa caldă

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, s-a arătat îngrijorat de faptul că tot mai mulţi copii au ajuns la spital cu intoxicaţii după ce au consumat produse de panificaţie şi lapte distribuite în unele şcoli.

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a readus în discuţie, joi, ideea înlocuirii programului "Cornul şi laptele" cu o masă caldă. 

"Mă îngrijorează, am văzut din ce în ce mai multe cazuri. Părerea mea este că mesajul pe care l-am trimis în urmă cu o lună — două că ne preocupă o masă caldă pentru copii, asociat cu 'Şcoala după Şcoală', este adevărat, este puternic, încercăm să căutăm resurse pentru că ne trebuie resurse consistente ca să trecem de la ce avem acum — 'Cornul şi laptele' — la o masă caldă. Atunci când vom reuşi să găsim resurse, sper eu că o parte bună din ele să fie asigurate din fonduri structurale, vom anunţa. Copiii pot primi pachetele pregătite, să fie transportate de o firmă care duce aşa ceva cu toate testările potrivite, cu tot ce trebuie, şi ne gândim până la urmă şi la efectul pe care l-ar avea asupra copiilor noştri. (...) Mă preocupă real faptul că sunt din ce în ce mai multe cazuri (n.r. de toxiinfecţii alimentare). Nu ţin de MENCŞ, dar ne preocupă că sunt elevii noştri. (...) Trebuie să ne uităm atent de unde găsim resurse ca să facem o schimbare nu imediată, dar o schimbare reală şi predictibilă a programului înspre masă caldă", a spus reprezentantul MENCŞ, Adrian Curaj.

    

El a mai spus că discută în acest sens cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi cei ai Ministerului Agriculturii.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite