Elevii de liceu din România se pot în scrie în programul FLEX până pe 17 octombrie. Acest program le permite tinerilor să înveţe un an în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceeni români, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, se pot înscrie în programul de schimb de experienţe FLEX, prin care pot studia în Statele Unite ale Americii timp de un an. Tinerii se pot înscrie în acest program până în 17 octombrie, paticiparea fiind gratuită.

Programul de schimb de experienţă FLEX îşi propune să ofere liceenilor din România ocazia de a locui la familii americane şi de a studia într-un liceu american pe parcursul anului şcolar 2020-2021, potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Ambasadei SUA la Bucureşti

Participarea la Programul FLEX este GRATUITĂ. 

Competiţia este deschisă liceenilor care au cetăţenie română, s-au născut între 15 iulie 2002 şi 15 iulie 2005, sunt în prezent în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, studiază engleza la liceu, îndeplinesc criteriile pentru a obţine viza de SUA şi nu au stat în Statele Unite mai mult de trei luni în ultimii cinci ani.

Înscrierile se fac online până pe 17 octombrie la adresa https://ais.americancouncils.org/flexInformaţii complete despre program sunt disponibile la adresa de email flexromania@americancouncils.eu şi pe site-ul www.americancouncils.ro.

Până acum, FLEX România a oferit burse către zeci de liceeni români din mai multe judeţe ale ţării iar 35 dintre ei se află în acest moment în Statele Unite ale Americii, în state precum Washington, Texas, Colorado, California, Iowa sau Florida. Programul se adresează şi liceenilor cu dizabilităţi, în generaţia recentă trei dintre bursieri fiind tineri cu diverse dizabilităţi.

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992 şi presupune un an întreg de schimb de experienţă pentru tinerii liceeni în SUA. „Obiectivul programului este să promoveze înţelegerea reciprocă între cetăţenii Statelor Unite şi ai altor ţări, pentru ca liceenii să înveţe mai multe despre SUA şi să le prezinte americanilor ţările lor de origine”, susţine Ambasada SUA la Bucureşti.

În anul şcolar 2020 - 2021, aproximativ 900 de liceeni din diverse ţări ale lumii vor învăţa în SUA în cadrul programului FLEX. Fiecare bursier va locui timp de un an de zile într-o familie americană şi va studia într-un liceu american, având toate costurile acoperite prin program. La întoarcerea în România, anul de liceu petrecut în SUA poate fi recunoscut şi echivalat, precizează comunicatul citat.

„Pentru mine Flex a fost si este o aventură, din momentul in care am trimis primul formular şi până în prezent. Am trăit un amalgam de sentimente alături de FLEX. Nimic nu este plictisitor sau greu atunci când te implici 100%. FLEX mi-a oferit şansa de a cunoaşte oameni noi şi de a mă dezvolta personal. Cu ajutorul acestui program  am înţeles că orice îţi doreşti cu ardoare se poate transforma în realitate. Cum ar spune americanii: ” Just do it !”, a transmis Anca, o bursieră FLEX în Longview, statul Washington, pe parcursul anului şcolar 2016-2017. 

Programul FLEX 2020 - 2021 este sprijinit de Ambasada Statelor Unite în România, alături de Consiliile Americane pentru Educaţie Internaţională şi de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite