Elevi puşi să facă practică pe tractoare din 1960. Ce păţesc la angajare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii de la licee agricole fac practică pe tractoare vechi. FOTO: libertatea.ro
Elevii de la licee agricole fac practică pe tractoare vechi. FOTO: libertatea.ro

Elevii de la mai multe licee cu profil agricol din întreaga ţară ar putea avea acces la tractoare moderne, dacă aceste şcoli ar intra în subordonarea Ministerului Agriculturii, care ar trebui să investească în dotarea unităţilor de învăţământ.

În prezent, tinerii învaţă pe maşini vechi şi rudimentare, fabricate acum mai bine de 60 de ani,  pe care fermierii nu le mai folosesc, arată stirileprotv.ro.

În loc să fie casate, acestea folosesc ca material didactic pentru sute de elevi.  Din această cauză, practica elevilor este una inutilă, iar atunci când se vor angaja vor fi nevoiţi să o ia de la zero, deoarece femierii le cer să lucreze pe tractoare noi, pe care absolvenţii nu ştiu însă să le folosească.

Până în 1989, liceele cu specific agricol - peste 200 - se aflau atât în subordinea Ministerului Agriculturii, cât şi a Ministerului Educaţiei. După anul 1989, acestea au rămas doar la Ministerului Educaţiei. De atunci, spun directorii, nu s-au mai făcut deloc investiţii.

„Senatul României a dat un vot de aprobare şi liceele agricole să intre şi sub tutela organizatorică a Ministerului Agriculturii, astfel încât pregătim oameni pentru noi tehnologii”, a declarat Petre Daea, ministrul Agriculturii, citat de stirileprotv.ro

La sfârşitul lunii trecute, propunerea legislativă pentru modificarea Legii Educaţiei, care include şi dubla subordonare a liceelor cu profil agricol, a primit aviz pozitiv de la comisia pentru învăţământ.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite