Educaţie financiară pe bani. 10.000 de euro pentru liceul cu cei mai mulţi participanţi la un curs online gratuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de liceu pot câştiga finanţări de până la 10.000 de euro pentru şcolile lor, dacă urmează un curs online gratuit de educaţie financiară şi e-commerce, în cadrul competiţiei naţionale „Bani pentru şcoala ta!”.Aflată la a doua ediţie, competiţia se adresează elevilor, absolvenţilor, profesorilor, părinţilor şi oricăror susţinători ai unităţilor de învăţământ, cu vârsta mai mare de 15 ani.

Participanţii îşi pot îmbunătăţi cunoştinţele financiare şi de utilizare a comerţului electronic urmând unul sau ambele cursuri online - BaniIQ şi Banii pe net  pe platforma www.banipentruscoalata.ro. Ei trebuie să completeze chestionarul pre-training, să urmeze cu atenţie fiecare modul şi să-şi verifice cunoştinţele printr-un test final. Fiecare instituţie de învăţământ este înregistrată automat în competiţie odată cu înscrierea elevilor şi susţinătorilor în training şi acumulează EUROpuncte pentru fiecare participant ce urmează trainingul şi completează testul de verificare a cunoştinţelor.

Liceul cu cel mai mare număr de participanţi care completează cursul  va primi un premiu constând într-o sumă egală cu numărul acestora, în limita a 10.000 de Euro. Premiul va fi folosit exclusiv pentru modernizarea liceului prin dotarea laboratoarelor, a claselor, achiziţia de echipamente moderne şi resurse educaţionale.
Competiţia Bani pentru şcoala ta! este organizată de Junior Achievement România, in cadrul programului de educaţie financiara susţinut de Visa şi băncile membre. 

Programul naţional JA de educaţie financiară pentru tinerii peste 15 ani, din care fac parte trainingurile  BaniIQ şi Banii pe net, are ca scop îmbunătăţirea cunoştinţelor financiare ale populaţiei şi promovarea unui comportament responsabil, în contextul în care peste 14% din românii cu vârste cuprinse între 14 şi 45 de ani sunt analfabeţi financiar, iar 65% au dificultăţi sau nu reuşesc să-şi acopere nevoile financiare zilnice.

Peste 140.000 de elevi au luat parte gratuit în anul şcolar 2014-2015 la cele două programe, folosind o metodologie learning by doing, adaptată la mediul economic din România şi îmbogăţită cu exemple din viaţa reală. Concepte precum venituri, cheltuieli, impozite, economii, credit, debit, ipotecă, Euribor, scadenţă, obligaţiuni şi multe altele au fost explicate pe înţelesul elevilor, cu ajutorul consultanţilor voluntari din mediul bancar care au participat în program. În urma unui sondaj de evaluare, 97% dintre tinerii participanţi au apreciat faptul că sesiunile le-au oferit atât informaţii teoretice, cât şi exemple şi exerciţii practice. De asemenea, 75% dintre cursanţi au declarat, după program, că domeniul financiar le este mult mai accesibil şi mai pe înţelesul lor.

Competiţia se derulează în perioada 20 septembrie – 30 octombrie 2015. 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite