Conferinţa Bucharest Model NATO ediţia a VI-a, organizată de elevi de liceu în Capitală are loc în weekend. Cine sunt invitaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ediţia BM NATO va avea loc în ianuarie. FOTO: timpromanesc.ro
Ediţia BM NATO va avea loc în ianuarie. FOTO: timpromanesc.ro

Mai mulţi elevi şi eleve de liceu din Capitală organizează în weekend ediţia a VI-a Bucharest Model NATO, unde tinerii vor simula un summit NATO. Ediţia va avea invitaţi de seamă, precum fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu şi Alex Şerban, fondatorul Consiliului Euro Atlantic din România.

Ediţia din acest an începe vineri, 17 ianuarie, cu o ceremonie de deschidere la Teatrul Naţional Bucuresti, sala Atelier, între orele 17-20. Aceasta va fi urmată pe 18, 19 si 20 Ianuarie de şedinţele de comitet care se vor desfăşura începând cu ora 8:45 la Hotspot Workhub. 

„Conferinţa BMNATO este unică in lume. Organizată încă din 2015 în Bucuresti, îşi doreşte să reproducă summit-urile Aliantei Nord-Atlantice. Scopul acesteia este familiarizarea noii generaţii cu problemele militare cu care s-ar putea confrunta statele membre ale alianţei. Discuţiile din cadrul ei îi pun în tema pe participanţi în legătură cu posibilele ameninţări la care chiar si Romania ar putea fi supusă în viitor”, arată preşedintele Conferinţei Bucharest Model NATO, Andrei Petroff, pentru Adevărul. 

La deschiderea evenimentului participă fostul preşedinte Emil Constantinescu, reprezentantul României prin nominalizarea ţării pe primul loc al celui de-al doilea val de extindere NATO, Prof. univ. Dr. Adriean Pârlog, general maior, autor a 10 comunicări ştiinţifice publicate, proiecte de cercetare-dezvoltare, 24 seturi de lecţii de specialitate, 6 cărţi, 25 aplicaţii sau exerciţii de specialitate complexe. Un alt invitat este Alex Şerban, preşedintele fondator al Consiliului Euro Atlantic din Romania, fost vicepreşedinte al ATA Romania (Asociaţia Tratatului Atlantic) şi membru al Asociaţiei Tratatului Atlantic – ATA din 2002. 

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite