Colegiile şi liceele ar putea fi obligate să îşi stabilească „Săptămâna Altfel“ când elevii de clasa a XII-a susţin competenţele din cadrul Bacalaureatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colegiile
 şi liceele ar putea fi obligate să îşi stabilească „Săptămâna Altfel“  
când elevii de clasa a XII-a susţin competenţele din cadrul 
Bacalaureatului.
Colegiile şi liceele ar putea fi obligate să îşi stabilească „Săptămâna Altfel“  când elevii de clasa a XII-a susţin competenţele din cadrul Bacalaureatului.

Colegiile şi liceele ar putea fi obligate să îşi programeze „Săptămâna Altfel“ în intervalul 12-22 februarie, atunci când elevii din clasa a XII-a vor susţine competenţele lingvistice şi digitale din cadrul examenului de  Bacalaureat. Motivul: susţinerea competenţelor să nu se suprapună cu orele de la clasă, potrivit oficialilor din cadrul Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

„ Calendarul a fost realizat cu ajutorul colegilor de la Inspectoratele Şcolare Generale. Am convenit ca o săptămână din perioda competenţelor să se desfăşoare în Săptămâna Altfel. Încă nu am decis ceva concret. A fost doar o discuţie de principiu. O altă soluţie ar fi ca susţinerea competenţelor să aibă loc dimineaţă, iar orele să fie decalate, adică să se desfăşoare după competenţe“, a declarat pentru Adevărul, Ariana Bucur, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei.

Declaraţia secretarului de stat vine după ce vicepreşedintele PNL Laurenţiu Leoreanu i-a solicitat ministrului Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, să rectifice rapid calendarul examenelor naţionale din noul an şcolar, pe motiv că orele de la clasă se suprapun cu examenele.

„Evaluările competenţelor din cadrul examenului de Bacalaureat se desfăşoară în perioada 12-22 februarie. După cum se poate observa, aceste examene se suprapun cu perioada de cursuri pentru clasele neterminale. În aceste condiţii, aş vrea să îl întreb pe ministrul Liviu Pop cum se vor desfăşura cursurile având în vedere că este nevoie de săli de curs libere pentru examene, dar şi de profesori supraveghetori şi corectori? Îi solicit ministrului Educaţiei, Liviu Pop, să soluţioneze de urgenţă această problemă şi să rectifice calendarul examenelor naţionale din noul an şcolar”, susţine Laurenţiu Leoreanu.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite