CLASA PREGĂTITOARE 2015. Aproape 80.000 de cereri au fost depuse de părinţi în primele patru zile de încrieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii care n-au împlinit vârsta de 6 ani la 1 septembrie 2015 se pot înscrie la clasa pregătitoare în baza unei evaluări psihosomatice FOTO Adevărul
Copiii care n-au împlinit vârsta de 6 ani la 1 septembrie 2015 se pot înscrie la clasa pregătitoare în baza unei evaluări psihosomatice FOTO Adevărul

Părinţii au depus aproape 80.000 de cereri, pentru înscrierea copiilor lor la clasa pregatitoare în anul şcolar 2015-2016. Prima etapă a perioadei de înscrieri se va încheia în 13 martie. Datele preliminare arată că 16% dintre copii vor începe şcoala mai devreme de împlinirea vârstei de şase ani.

Datele centralizate de Ministerul Educaţiei indică faptul că până joi, au fost completate la nivel naţional 77.763 de cereri. Dintre acestea, 84,1% vizează copiii cu vârsta de 6 ani, împliniţi înainte de data de 1 septembrie 2015, iar 15,9% de cereri, copiii cu vârsta de 6 ani (împliniţi începând cu data de 1 septembrie 2015).

Părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2015-2016, până în data de 13 martie. În intervalul 20 - 21 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, candidaţii înmatriculaţi, numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă de înscriere se va desfăşura în perioada 24 martie - 3 aprilie, iar pe 10 aprilie se vor afişa rezultatele finale. Între 13 - 17 aprilie, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.

Cum se completează cererile de înscriere

Dosarul de înscriere la clasa pregătitoare 2015 trebuie să conţină:

- o cerere-tip de înscriere completată
- copie şi original după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal
- copie şi original al certificatului de naştere al copilului
- documentul care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare/clasei I (acolo unde este cazul)
- alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generaleşi/sau specifice (acolo unde este cazul)

În cazul copiilor a căror vârstă permite înscrierea în clasa pregătitoare, cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ la care se solicită înregistrarea copiilor. Formularul de înscriere este disponibil de site-ul Ministerului Educaţiei şi pe site-urile inspectoratelor şcolare.

Cerere Tip Clsprg 2015 Etapa i

Dacă optează pentru completarea cererii online, părintele va trebui să meargă oricum la unitatea de învăţământ la care doreşte înscrierea copilului, pentru validarea cererii, care se face zilnic, în intervalul orar 08:00 - 20:00 (luni-vineri), respectiv 08:00 - 13.00 (sâmbăta). 

Înscrieri deschise şi pentru clasa I

Tot lîn data de 13 martie se va încheia şi perioada de înscrieri pentru clasa I, în unităţile şcolare din circumscripţia de care aceştia aparţin. Înscrierea se va face direct la sediul unităţilor de învăţământ, pe acelaşi segment orar destinat şi înscrierilor pentru clasa pregătitoare.

Părinţii care doresc înscrierea copiilor în alte unităţi de învăţământ decât cele de circumscripţie pot depune cerere în perioada 23 martie - 3 aprilie. În data de 10 aprilie, la sediul fiecărei unităţi de învăţământ, vor fi afişate listele finale ale copiilor înscrişi în clasa I.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite