Cîmpeanu: În momentul de faţă, am depăşit numărul de 1.000 de elevi ucraineni înscrişi în şcolile româneşti şi 50 de cadre didactice din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul a mai spus că se doreşte o modificare a legii educaţiei prin care, prin derogare, se adaugă separat faţă de acest maxim, locuri pe care vor fi înmatriculaţi elevi ucraineni  FOTO Inquam Photos / George Călin
Ministrul a mai spus că se doreşte o modificare a legii educaţiei prin care, prin derogare, se adaugă separat faţă de acest maxim, locuri pe care vor fi înmatriculaţi elevi ucraineni  FOTO Inquam Photos / George Călin

Minstrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, miercuri, că în momentul de faţă s-a depăşit numărul de 1.000 de elevi ucraineni înscrişi în calitate de audient în şcolile româneşti. Sunt de asemenea şi 50 de cadre didactice din Ucraina care predau în şcolile din România limba ucraineană.

Ministrul Educaţiei a arătat că în şedinţa de Guvern s-au adoptat şapte Hotărâri de Guvern, toate iniţiate de Ministerul Educaţiei. 

El a spus că o Hotărâre de Guvern adoptată prevede că, pentru prima dată, într-o universitate de medică şi farmacie din România s-a aprobat înfiinţarea unui spital. ”Este un model de succes al sistemului de învăţământ medical din ţările avansate. O să avem un spital în structura Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş”, a spus ministrul. 

Ministrul a mai spus că s-a aprobat nemonclatorul domeniilor de master şi programelor de master, o actualizare pe care ministerul o propune anual. 

Ministrul a arătat că legislaţia prevede că aceste capacităţile de înmatriculare pot fi depăşite, cu până la 10 la sută şi a fost majorat procentul la 20% pentru a include şi studenţii din Ucraina, în contextul războiului din Ucraina. 

Ministrul a mai spus că se doreşte o modificare a legii educaţiei prin care, prin derogare, se adaugă separat faţă de acest maxim, locuri pe care vor fi înmatriculaţi elevi ucraineni. 

”În momentul de faţă, am depăşit numărul de 1.000 de elevi ucraineni înscrişi în calitate de audient în şcolile româneşti. Avem, de asemenea, şi 50 de cadre didactice din Ucraina care se alătură celor 240 de profesori care predau în limba ucraineană”, a mai arătat ministrul Educaţiei.

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite