Elevul cu două medalii la Olimpiada Europeană de Geografie, în condiţiile în care a avut de dat şi Evaluarea Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ianis, alături de profesorul Sebastian Florescu  Foto: Sebastian Florescu
Ianis, alături de profesorul Sebastian Florescu  Foto: Sebastian Florescu

Piteşteanul Ianis Cojocaru a obţinut medalia de argint la Olimpiada Europeană de Geografie pentru juniori. Puştiul, care anul acesta a susţinut şi Evaluarea Naţională, a obţinut şi o medalie de echipă, împreună cu alţi trei elevi din lotul naţional de juniori: bronz la categoria Poster.

În perioada 24-30 iunie 2022, a avut loc Olimpiada Europeană de Geografie (EGeo) - Belgrad (Serbia), desfăşurată în format on-line, la care România a fost reprezentată de opt elevi (patru juniori şi patru seniori).

   

Piteşteanul Ianis Cojocaru, elev al Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu”, a reuşit să obţină medalia de argint la individual. Performanţa sa este cu atât mai admirabilă cu cât adolescentul a susţinut, vara aceasta, şi Evaluarea Naţională.

„Sunt foarte foarte mândru de performanţa lui, pentru că vine după multă muncă şi pasiune pentru geografie şi după multe alte premii I şi punctaje maxime la multe concursuri, încă din clasa a V-a. A dorit să ajungă aici şi este doar începutul pentru viitoarele competiţii internationale. Eu îi mulţumesc pentru dăruirea şi efortul depus în această perioadă în care a susţinut şi Evaluarea Naţională şi pentru că a demonstrat că merită să lupţi pentru ceea ce-ţi doreşti, pentru pasiunea pe care o ai”, spune, pentru „Adevărul“, Sebastian Florescu, profesorul şi mentorul lui Ianis.

Medalii de argint şi bronz obţinute de micii
Medalii de argint şi bronz obţinute de micii

Diploma lui Ianis Sursa arhivă personală 

Ianis a fost felicitat şi de şcoala la care a învăţat pentru continuarea tradiţia performanţelor din ultimii ani ale elevilor acestei unităţi. „Rezultatele lui Ianis în cadrul acestui concurs internaţional au fost unele de excepţie. Felicitări, Ianis! Suntem mândri de performanţele tale şi îţi urăm succes în tot ceea ce faci!”, i-a transmis conducerea şcolii. 

Bronz la categoria Poster

Ianis a mai obţinut o medalie la Olimpiada Europeană de Geografie, de grup. Echipa de juniori a României, din care face parte şi Ianis (alături de Tudor Minaev, Vlad Orşa, Andreea Şoie), a luat bronzul la categoria Poster.

Medalii de argint şi bronz obţinute de micii
Medalii de argint şi bronz obţinute de micii


Bronz la categoria Poster pentru juniorii României Foto: Şcoala Mihai Eminescu Piteşti

Lotul naţional al României a reuşit să obţină la Olimpiada Europeană de Geografie (EGeo) - Belgrad trei medalii de aur (seniori), una de argint (juniori) şi trei de bronz (juniori + seniori) .

Piteşteanul cu două medalii la Olimpiada Europeană de Geografie, în condiţiile în care a avut de dat şi evaluarea naţională
Piteşteanul cu două medalii la Olimpiada Europeană de Geografie, în condiţiile în care a avut de dat şi evaluarea naţională

Olimpicii geografi Foto: Sebastian Florescu 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Primarul acuzat că a pretins favoruri sexuale unei angajate a fost reţinut. „Să fii la dispoziţia mea“, i-a cerut edilul 

Un tânăr din Argeş şi-a şantajat fosta concubină cu fotografii erotice ca s-o convingă să reia relaţia | adevarul.ro

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite