BACALAUREAT 2014 Motivaţia tinerilor. Ce i-ar putea determina să vină cu drag la şcoală, la Adevărul Live

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul/David Muntean
FOTO: Adevărul/David Muntean

Astăzi, la Adevărul Live am dezbătut ce anume îi motivează pe tineri să vină cu drag la şcoală şi ce îi motivează să înveţe.

În platou au fost prezenţi Ana-Maria Alexandru, coordonator pentru implementarea metodologiei Zburd-Educaţie prin coaching, şi Alin Zaharia, elev care trece în clasa a XII-a la Şcoala Comercială Superioară "Nicolae Kretzulescu" din Capitală.

Coordonatorul Ana-Maria a participat ca formator la cursurile pentru profesori şi este implicată în proiectul "Adoptă un liceu".

Alin Zaharia a luat, pe 25 aprilie 2013, premiul I la Sesiunea de Comunicari Ştiintifice pe Teme de Civilizaţie ale Spaţiului Anglo-saxon. După ce termină liceul, vrea să dea la Facultatea de Cibernetică, Informatică economică şi statistică de la Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti. 

"Profesorii se tem să nu fie judecaţi când fac lucruri diferite la clasă. Sunt mai multe provocări cu care se confruntă profesorii, dar şi elevii", spune consilierul. 

"Nu de puţine ori am auzit că elevii învaţă pentru note. Nu ne întrebăm la ce ne va folosi informaţia pe care o învăţăm mai departe, dincolo de notă. Există problema de comunicare între elevi şi profesori, încă din şcoala primară, când stăm într-o bancă şi notăm ce ne predă profesorul. De multe ori am observat că elevii nu pot să-şi exprime opinia şi se pierd. Este o teamă de a-şi asuma ceea ce spun", spune Alin Zaharia.

"Tehnologia s-a dezvoltat foarte rapid în jurul nostru şi structurile formate de-a lungul a zeci şi sute de ani sunt ca nişte dinozauri. Trebuie să aducem la zi, să modernizăm aceste structuri", spune Ana-Maria Alexandru.

Ea atrage atenţia că elevii români trebuie să fie buni la toate şi că este nedrept pentru un sportiv de performanţă să treacă prin tot ceea ce trece şi un elev normal, ar trebui să existe educaţie diferenţiată în cazul lor. "În momentul în care eşti pus în faţa unei presiuni să te lupţi cu cei mai buni din lume la un campionat mondial, tu mai ai şi presiunea Bacalaureatului. Elevii se întreabă de ce mai depun atât de mult efort", spune Ana- Maria Alexandru. 

Lecţii de consiliere pentru Bac 

Aceasta este ultima lecţie video de consiliere pentru Bac din cadrul campaniei "Adevărul te meditează şi te premiază".

Campania a început luni, 14 aprilie, şi până la sfârşitul lunii iunie, vor fi disponibile pe platforma Bacalaureat 2014, integrată în secţiunea Educaţie de pe adevarul.ro, 40 de lecţii video. 

Profesori de la licee de top din Bucureşti le-au vor arăta elevilor cum trebuie rezolvate subiectele de la examen şi ce ar trebui să înveţe.

Până acum, în cadrul acestei campanii am prezentat lecţii video de consiliere pentru cei care se pregătesc de Bacalaureat, pe lângă lecţiile video destinate probelor de la Română şi Matematică

De asemenea, la Adevărul Live au fost şi lecţii video destinate pregătirii pentru toate probele orale şi pentru proba scrisă la alegere.

Consiliere pentru elevi

Dintre cele 40 de lecţii de pe adevarul.ro, 10 au vizat partea de consiliere şi sunt oferite de specialişti care au lucrat cu liceeni în anii trecuţi şi care i-au ajutat să promoveze cu succes testele naţionale. Consilierii le-au spus elevilor cum să se organizeze ca să înveţe toată materia, cum să facă faţă stresului, cum să comunice cu profesorii şi cu părinţii sau cum să se pregătească psihic şi fizic pentru a face faţă unei lungi perioade de examene.

Marele premiu: 1.000 de euro

În cadrul acestei campanii, Adevărul a pregătit şi o serie de premii pentru elevi.

Pentru a participa, trebuie să accesaţi acest link şi să vă înscrieţi în secţiunea Bacalaureat 2014 pe adevarul.ro cu un eseu motivaţional pe tema “Care este visul tău?”, să strângeţi cât mai multe like-uri şi share-uri şi, astfel, puteţi câştiga premii Biocebral ce vă vor da energie pe toată perioada examenelor, dar mai ales marele premiu în valoare de 1000 Euro!

Dorim participanţilor mult succes şi mult spor la învăţat!


Pe aceeaşi temă:

BACALAUREAT 2014 A patra lecţie la Matematică, pentru profilul Tehnologic, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 A treia lecţie la Matematică, pentru profilul Ştiinţele Naturii, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 A doua lecţie la Matematică, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 Prima lecţie video la Matematică: cum pot fi evitate cele mai comune greşeli în rezolvarea exerciţiilor

BACALAUREAT 2014 Prima lecţie de consiliere: „Un copil încurajat să-şi găsească chemarea e un adult de succes”

BACALAUREAT 2014 A doua lecţie de consiliere: „Ar trebui să existe şcoli pentru părinţi”

BACALAUREAT 2014 VIDEO A treia lecţie de consiliere: La şcoală, profesorii iau locul părinţilor elevilor

BACALAUREAT 2014 A patra lecţie de consiliere despre frica de eşec şi orientarea în carieră, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 Despre adevăratul rol al şcolii, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 Prima lecţie de Română cu profesoara Iulia Pop de la Colegiul „Sf. Sava“, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A doua lecţie la Română, despre eseul literar, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A treia lecţie la Română, pentru elevii de la Real, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A patra lecţie la Română, pentru elevii de la Real, la Adevărul Live

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite