Washingtonul atacă virulent regimul sirian: „Bashar al-Assad este inuman şi iraţional. E unul dintre cei mai brutali actori de pe scena internaţională”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele sirian Bashar al-Assad este unul dintre cei mai brutali actori politici de pe scena internaţională, iar acţiunile sale împotriva propriului său popor demonstrează că nu mai e raţional, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Departamentului american de Stat, Victoria Nuland.

„Fără îndoială, ar trebui să demisioneze. Este mai mult decât brutal. Este inuman ceea ce face propriului său popor”, a declarat Nuland. „Cu siguranţă, şi-a pierdut legitimitatea de a conduce. Este unul dintre cei mai brutali actori de pe scena internaţională de astăzi”, a continuat aceasta.

Întrebată dacă crede că preşedintele sirian este „rău”, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane a spus că „personal, cred că ceea ce a făcut el e malefic”. „Nu cred că cineva vinovat de crime împotriva propriului popor poate fi considerat ca fiind raţional în înţelesul omenesc al cuvântului”, a mai acuzat Victoria Nuland.

Duminică, pentru prima oară în ultimele şapte luni, Bashar al-Assad a ţinut un discurs. Acesta a prezentat varianta lui de a pune capăt sângerosului război din Siria. Planul lui Assad a fost catalogat de diplomaţia americană drept „rupt de realitate”.

Discursul lui Al-Assad “reprezintă o nouă tentativă a regimului de a se agăţa de putere şi a nu întreprinde nimic ca să se înregistreze progrese către o tranziţie politică”, a afirmat într-un comunicat Departamentul american de Stat.

„Iniţiativa sa este ruptă de realitate, ea subminează eforturile depuse de mediatorul Lakhdar Brahimi şi va avea ca singur rezultat continuarea represiunii sângeroase a poporului sirian”, se mai arată în comunicat.

Potrivit ONU, peste 60.000 de oameni au fost omorâţi de când a început conflictul sirian dintre rebeli şi armata lui Assad.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite