VIDEO Un baraj a cedat în statul american Iowa, provocând inundaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploile abundente din SUA au făcut ca un baraj din statul american Iowa să cedeze ieri, inundând mai multe localităţi şi determinând evacuarea a sute de locuitori din zonă, au declarat autorităţile locale, citate de CNN.

Purtătorul de cuvânt al guvernatorului Chet Culver, Jim Flansburg, a declarat că barajul de pe lacul Delhi, situat la circa 60 de kilometri de Cedar Rapids, în estul statului Iowa, a cedat din cauza ploilor torenţiale, neobişnuite pentru această perioadă a anului.

Potrivit imaginilor transmise de televiziuni, cantităţi importante de apă se scurg din lacul de acumulare al barajului în râul Maquoketa, iar multe locuinţe şi clădiri din apropiere sunt inundate.

Flansburg a precizat însă că ieri seara nivelul apei părea să înregistreze o scădere şi a afirmat că inundaţiile au afectat în principal terenuri agricole şi mai puţin cartierele cu populaţie densă, fiind astfel evitată o potenţială catastrofă.

Anterior, locuitorii din Hopkinton, oraş cu o populaţie de circa 700 de persoane, au fost avertizaţi că viitura va ajunge în câteva minute şi li s-a cerut să fugă, potrivit lui Flansburg, care a adăugat că nu au fost înregistrate victime.

Şi oraşul Monticello, unde guvernatorul a convocat o reuniune de urgenţă, era vizat de alertă de inundaţii.

Guvernatorul statului a activat Garda Naţională din zonă, pentru a participa la eforturile de eliminare a urmărilor inundaţiilor, şi a proclamat starea de dezastru natural în două comitate.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite