VIDEO Donald Trump atacă procedura de destituire deschisă împotriva sa şi face ironii la adresa presei la ceremonia de graţiere a curcanilor „Bread“ şi „Butter“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Donald Trump a profitat de tradiţionala graţiere a curcanilor - „Butter, îţi doresc mult noroc, îţi acord prin prezenta o graţiere totală!“ -, cu ocazia Thanksgiving, pentru a-şi ataca adversarii favoriţi, abordând o varietate de subiecte, de la destituire la presă şi democraţi, relatează AFP.

În faţa a numeroşi invitaţi şi jurnalişti, Donald Trump a graţiat marţi, în grădina Casei Albe, doi curcani - „Bread“ („Pâine“) şi „Butter“ („Unt“) -, pliindu-se astfel unei tradiţii a acestei sărbători familiale în care ţara ia o pauză.

Cele două păsări îşi vor petrece restul vieţii în campusul Virginia Tech, la aproximativ 400 de kilometri sud de Washington.

În glumele de rigoare, preşedintele republican nu a ezitat să ironizeze procedura de destituire lansată împotriva sa şi pe alesul democrat care supervizează ancheta.

„Din fericire, «Bread» şi «Butter» au fost crescuţi pentru a rămâne calmi în orice circumstanţe, ceea ce va fi foarte important, pentru că au primit deja ordonanţe să compară în subsolul lui Adam Schiff“, a declarat el.

Miliardarul newyorkez a glumit de asemenea pe tema dublului sens în engleză a cuvântului „Turkey“ („curcan“ sau „Turcia“), ironizând acuzaţiile democraţilor potrivit cărora ar fi prea îngăduitor cu puterea turcă.

El a făcut o glumă şi pe seama presei, pe care o acuză cu regularitate de alimentarea unui „vânători de vrăjitoare“ împotriva sa, dând asigurări că jurnaliştii apreciază această zi pentru că „curcile sunt foarte aproape de vulturi“. În acelaşi timp, a declarat despre ei că sunt „printre cei mai corupţi oameni din lume“.

Donald Trump îşi va petrece Ziua Recunoştinţei la clubul Mar-a-Lago, în Florida.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite