US Army trece la tancurile de nouă generație. Când va fi prezentat AbramsX VIDEO

0
Publicat:

Într-o postare pe Twitter, gigantul General Dynamic a anunțat că AbramsX, varianta de ultimă oră a celebrului tanc M1 Abrams, va fi prezentată publicului luna viitoare la expoziția de apărare AUSA care are loc la Washington.

Noul Abrams va fi prezentat luna viitoare
Noul Abrams va fi prezentat luna viitoare

General Dynamic nu a dat prea multe detalii tehnice despre noul tanc american, dar experți din piață susțin că există indicii clare că viitorul Abrams va avea arme, senzori și alte echipamente îmbunătățite față de tancurile M1 existente, nefiind exclusă chiar și propulsia hibridă.

Noul Abrams are mai mulți senzori şi camere, dar și un sistem de armament telecomandat (Remote Weapon Station-RWS) Kongsberg Protector RS6 care dispune de o variantă a tunului automat M230 de 30 milimetri.

Dotarea cu o astfel de stație telecomandată va oferi tancului o putere de foc suplimentară semnificativă pentru utilizare împotriva amenințărilor aeriene, dar și a diferitelor ținte terestre, pe care echipajul vehiculului le-ar putea viza fără a fi nevoit să se expună la focul inamic, mai spun experții „The War Zone”. În plus există unele speculații conform cărora Next Generation Abrams ar putea fi înarmat cu o versiune a tunului principal XM360, de 120 milimetri, dezvoltat inițial ca parte a programului Future Combat Systems (FCS).

Indiferent de configurația exactă a conceptului Next Generation Abrams, acesta a apărut într-un moment de dezbatere asupra viitorului tancului în general, ca urmare a ceea ce se poate observa pe frontul din Ucraina.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite