Un veteran al celui de-al Doilea Război Mondial a decedat de COVID-19 la o sută de ani de la moartea fratelui său geamăn de gripă spaniolă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Philip Kahn veteran din cel de-al Doilea Razboi Mondial rapus de coronavirus FOTO CNN
Philip Kahn veteran din cel de-al Doilea Razboi Mondial rapus de coronavirus FOTO CNN

Philip Kahn, un veteran al celui de-al Doilea Război Mondial, a decedat din cauza coronavirusului la vârsta de 100 de ani şi la 100 de ani distanţă de moartea fratelui său geamăn Samuel din cauza gripei spaniole.

Philip Kahn şi fratele său geamăn Samuel s-au născut în decembrie 1919. Dacă Philip a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial şi a ajuns până la venerabila vârstă de 100 de ani, Samuel a murit la câteva zile de la naştere de gripă spaniolă, care a ucis între 20 şi 50 de milioane de persoane în întreaga lume la sfârşitul Primului Război Mondial.

Pe fondul pandemiei de coronavirus şi cu prilejul împlinirii a 75 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, povestea din spatele decesului lui Philip Kahn a ajuns pe prima pagină a presei americane.

Veteranul este omagiat atât pentru viaţa sa îndelungată, cât şi pentru rolul avut în bătălia de la Iwo Jima. El a participat de asemenea la misiuni de fotografiere aeriană după bombardamentele atomice de la Hiroshima şi Nagasaki, scrie „Newsday” în ediţia online, potrivit „Le Parisien”.

„Ţi-am spus că istoria se repetă”

Warren Zysman îşi aduce aminte că bunicul său trăia cu frica de o nouă pandemie: „Vorbea destul de des despre acest lucru”. „Îmi zicea: «Ţi-am spus că istoria se repetă, 100 de ani nu înseamnă o perioadă aşa lungă de timp»”, spune nepotul lui Philip Kahn într-un interviu acordat CNN.

Philip Kahn a avut simptome de COVID-19, îndeosebi tuse, înainte de a deceda pe 17 aprilie. El ştia că era infectat cu coronavirus, afirmă Warren Zysman. „Vorbea mult despre fratele lui în ultimele zile”, a mai povestit nepotul veteranului.

Philip Kahn s-a înrolat în 1940 într-un program de antrenament pentru piloţi al armatei americane. A fost decorat cu două stele de bronz în perioada războiului.

„Războiul este îngrozitor. Soldaţii mor, dar şi civilii suferă, iar femeile şi copiii suferă cel mai mult”, declara el pentru „Newsday” în ziua în care împlinea 98 de ani. A fost înmormânat luni, în Long Island.

Philip Kahn nu este singura persoană decedată din cauza noului coronavirus şi care a pierdut un frate sau o soră în timpul pandemiei de gripă spaniolă.

Potrivit News4SA, o bătrânică din San Antonio (Texas) a decedat pe 14 aprilie la vârsta de 96 de ani din cauza coronavirusului la mai bine de o sută de ani de la moarte surorii sale mai mari din cauza gripei spaniole.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite