Un copil de opt ani a supraviețuit unui atac rar al unei pume. Țipătul mamei sale l-a salvat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copil de 8 ani s-a ales cu răni ușoare după ce a fost atacat de o pumă în Parcul Național Olympic din Washington, sâmbătă seara, au anunțat reprezentanții parcului, transmite CNN.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Copilul se afla împreună cu familia într-un cort, la Lake Angeles, în zona Heart O' the Hills, la sud de Port Angeles, când puma a atacat, potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Parcurilor Naționale.

Felina a fugit după ce s-au auzit țipetele mamei copilului. Din fericire, copilul a suferit răni minore și a fost dus la spital pentru o evaluare suplimentară.

Personalul parcului a evacuat toți participanții la camping din zona Lake Angeles și a închis zonele Lake Angeles și Heather Park până la noi ordine.

"Din cauza acestui incident, închidem zona Lake Angeles și mai multe trasee din apropiere", a declarat biologul pentru animale sălbatice din Parcul Național Olympic, Tom Kay, în comunicat. "Lake Angeles Trail, Heather Park Trail, Switchback Trail și întregul Klahhane Ridge Trail sunt închise până la noi ordine".

Sâmbătă la ora 5:00 a.m., forțele de ordine ale parcului și "personalul specializat în urmărirea pumelor" au fost trimiși la ultima locație cunoscută a animalului, se adaugă în comunicat. Dacă vor localiza puma, o vor eutanasia și vor efectua o necropsie, potrivit comunicatului.

"Acest lucru ar putea oferi indicii cu privire la motivul pentru care animalul a atacat, deoarece pumele sunt rareori văzute, iar atacurile asupra oamenilor sunt extraordinar de rare", a precizat serviciul parcului.

În Washington trăiesc între 1.900 și 2.100 de pume adulte, potrivit Departamentului de Stat pentru Pescuit și Faună Sălbatică. Întregul Parc Național Olympic este considerat "teritoriul pumelor".

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite