Un american a murit după ce a ingerat un aditiv prezentat de Trump ca tratament împotriva COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fosfatul de clorochină a fost folosit în tratarea malariei
Fosfatul de clorochină a fost folosit în tratarea malariei

Un bărbat din oraşul american Phoenix a murit, iar soţia sa se află în stare critică după ce cuplul a luat fosfat de clorochină, un aditiv folosit pentru curăţarea rezervoarelor de peşte.

Aditivul se găseşte şi într-un medicament anti-malarie, iar preşedintele Donald Trump a vorbit despre el, în timpul unei conferinţe de presă, ca tratament pentru COVID -19.

Cei doi , cu vârste de aproximativ 60 de ani, au început să se simtă rău la jumătate de oră de la ingerarea aditivului. Bărbatul nu a putut fi resuscitat, dar femeia a reuşit să elimine o mare parte din substanţa chimică, potrivit Time

Nu este clar dacă cei doi au luat fosfatul de clorochină din cauza COVID-19, boala cauzată de coronavirus, dar acum organizaţia Banner Health (sistem de sănătate non-profit din SUA)  avertizează toată lumea să evite automedicaţia.

„Având în vedere incertitudinea în jurul COVID-19, înţelegem că oamenii încearcă să găsească noi modalităţi de a preveni sau de a trata acest virus, dar automedicaţia nu este modalitatea de a face acest lucru”, a spus Dr. Daniel Brooks, director medical Centrul de informaţii despre intoxicaţii şi droguri. „Ultimul lucru pe care ni-l dorim în acest moment este să inundăm serviciile noastre de urgenţă cu pacienţi care cred că au găsit o soluţie vagă şi riscantă care le-ar putea pune în pericol sănătatea.”

La o conferinţă de presă susţinută săptămâna trecută, Trump a declarat în mod fals că Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) tocmai a aprobat utilizarea unui medicament anti-malarie numit clorochină pentru a trata pacienţii infectaţi cu coronavirus. Chiar şi după ce şeful FDA a lămurit că medicamentul mai trebuie testat pentru această utilizare, Trump a supraestimat potenţialul potenţial al medicamentului în conţinerea virusului.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite