Tucker Carlson, unul dintre cei mai faimoși prezentatori TV din SUA, pleacă de la Fox News: „Era și timpul. Răspândea ură”

0
Publicat:

Fox News a transmis luni că faimosul prezentator Tucker Carlson a părăsit acest post de televiziune, relatează CNN. 

Tucker Carlson
Tucker Carlson a părăsit Fox News. FOTO EPA-EFE (Arhivă)

Carlson a fost un promotor al teoriilor conspirației. Nu numai că a semănat de nenumărate ori îndoieli cu privire la legitimitatea alegerilor din anul 2020, însă a promovat teorii ale conspirației cu privire la vaccinurile COVID-19. 

Jonathan Greenblatt, șeful Ligii Anti-Defăimare, a lăudat decizia Fox News, afirmând că „era și timpul" și că „pentru mult prea mult timp, Tucker Carlson și-a folosit emisiunea sa din prime-time pentru a răspândi ură antisemită, rasistă, xenofobă și anti-LGBTQ în fața a milioane de oameni". 

Tucker Carlson a fost o persoană cheie în procesul uriaș de defăimare intentat de Dominion Voting Systems împotriva Fox News, părțile ajungând la un acord în urmă cu o săptămână, în pragul procesului. Astfel că, Fox News va plăti suma istorică de 787 de milioane de dolari producătorului de aparate electronice de vot Dominion. 

Într-o oarecare măsură, Carlson a jucat un rol important în acest litigiu. Conform CNN, Carlson urma să fie unul dintre primii martori ai Dominion care să depună mărturie la proces. Iar mesajele sale private au devenit publice.

Dominion a pus mâna pe conversația de grup a lui Carlson cu alte vedete din primetime-ul Fox, Sean Hannity și Laura Ingraham, precum și pe o sumedenie de alte mesaje din preajma alegerilor prezidențiale din 2020. 

Aceste conversații au dezvăluit faptul că renumitul prezentator le-a spus confidenților că îl ura „cu pasiune" pe fostul președinte american Donald Trump și că mandatul lui Trump la Casa Albă a fost un „dezastru". 

„A devenit evident cât de răspândit era misoginismul”  

În cei doi ani care au trecut de la atacul asupra Capitoliului, Carlson s-a folosit de emisiunea sa pentru a răspândi teorii, conform cărora atacul ar fi fost o operațiune orchestrată de FBI și de agenți guvernamentali fiindcă îl detestau pe Trump. 

El a sugerat că Ray Epps, susținător al lui Trump, a fost de fapt cel care a declanșat revolta mortală și că era un om al FBI-ului. 

Campania de dezinformare a lui Carlson cu privire la ziua de 6 ianuarie a atins apogeul în urmă cu doar câteva luni, cu ajutorul noului președinte al Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, un republican din California. Prezentatorul Fox News a obținut și a difuzat imagini inedite de pe camerele de supraveghere ale Capitoliului, dar clipurile au fost selectate și editate selectiv.  

Abby Grossberg, fosta producătoare de la Fox News, a susținut recent că în rândul echipei emisiunii lui Tucker Carlson exista sexism. Aceasta, care s-a alăturat echipei lui Carlson după alegerile din 2020, a afirmat că după prima sa zi de muncă „a devenit evident cât de răspândit era misoginismul”.

În plus, aceasta a mai adăugat că exista „și dorința de a face femeile de râs și de a le obiectifica”.

Televiziunea se luptă cu două procese intentate de Grossberg. Un purtător de cuvânt al Fox a declarat anterior că procesele sunt „pline de acuzații false la adresa televiziunii și a angajaților noștri". 

Într-un interviu televizat, ea a declarat că hărțuirea sexuală a fost atât de gravă încât a luat în considerare sinuciderea. 

Plecarea lui Carlson de la Fox News vine după ce televiziunea a rupt legăturile și Dan Bongino, care găzduia o emisiune în weekend. 

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite