Trump îşi închide fundaţia de binefacere suspectată de fraude

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Donald Trump îşi va dizolva fundaţia de caritate, acuzată că a încălcat reguli care interzic organizaţiilor nonprofit să le plătească sume de bani conducătorilor lor, întreprinderilor acestora sau familiilor lor, dezvăluie presa americană, scrie AFP.

Donald Trump a dat asigurări în decembrie 2016 că îşi va închide fundaţia, cu scopul de a evita orice conflict de interese, în urma unor dezvăluiri potrivit cărora organizaţia a fost folosită în practici discutabile, inclusiv într-o contribuţie politică, la plata unor contencioase juridice şi la achiziţionarea unui portret al preşedintelui.

În ultima sa declaraţie de impozit, fundaţia Trump şi-a anunţat intenţia de a-şi închide porţile şi a cerut autorizaţia de a distribui restul fondurilor în numerar, a dezvăluit luni postul NBC News.

Cotidianul The Washington Post scrie că unul dintre terenurile de golf ale preşedintelui american a rambursat peste 158.000 de dolari fundaţiei, o sumă folosită în vederea efectuării unor plăţi, în cadrul unei înţelegeri, în urma unui proces împotriva clubului.

Fundaţia, care revendică active în valoare de până într-un milion de dolari, „aşteaptă cu nerăbdare să-şi distribuie activele rămase cât mai curând posibil, în vederea ajutorării mai multor organizaţii catitative“, a declarat un purtător de cuvânt pentru NBC News.

Dizolvarea va avea loc după închiderea anchetei diviziei însărcinate cu organismele de binefacere din cadrul biroului procurorului New Yorkului.

În acest dosar, Donald Trump este acuzat că a folosit bani de la fundaţie în soluţionarea unei plângeri cu privire la o recompensă în valoare de un milion de dolari la unul dintre turneurile de golf organizate de clubul său.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite