Trump, ironic după demisia emisarului special pentru coaliţia antijihadistă: „Un eveniment de nimic. Ne întoarcem acasă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Donald Trump a confirmat sâmbătă demisia emisarului special prezidenţial pentru coaliţia împotriva organizaţiei teroriste Statul Islamic şi a ironizat atenţia acordată de presă acestei noi plecări din administraţia sa.

„Brett McGurk, pe care nu îl cunosc, a fost numit de preşedintele (Barack, n. red.) Obama în 2015. Urma să plece în februarie, dar a demisionat mai devreme. Mare gest? Ştirile false fac o mare scofală dintr-un eveniment de nimic“, a scris Donald Trump pe contul său de Twitter.

McGurk a demisionat în semn de protest faţă de decizia lui Trump de a retrage trupele americane staţionate în Siria, scrie presa de peste Atlantic. Demisia lui Brett McGurk vine după cea a şefului Pentagonului, Jim Mattis.

În opinia liderului de la Casa Albă, oricine ar fi fost în locul său era „eroul cel mai popular din America“ dacă ordona această retragere.

La câteva zile după ce a anunţat înfrângerea totală a Statului Islamic, Trump a afirmat sâmbătă că această organizaţie teroristă a fost „în mare parte învinsă“, notează DPA, potrivit Agerpres.

„Acum Statul Islamic este în mare parte învinsă, iar alte ţări din zonă, inclusiv Turcia, ar trebui să fie capabile să se ocupe de tot ce a mai rămas. Ne întoarcem acasă!“, a scris preşedintele american pe Twitter.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite