Trump face bani și din condamnare. Suma uriașă strânsă de susținătorii săi în doar câteva ore de la anunțarea vinovăției

0
Publicat:

Condamnat pentru 34 de infracțiuni de falsificare a registrelor de afaceri, Donald Trump a reușit să întoarcă această condamnare în beneficiul său, strângând aproape 53 de milioane de dolari pentru campania prezidențială în mai puțin de 24 de ore.

Donald Trump a fost președintele S.U.A. în perioada 2017-2021 FOTO Profimedia
Donald Trump a fost președintele S.U.A. în perioada 2017-2021 FOTO Profimedia

După cum scriu jurnaliștii americani de la Fox News, campania de strângere de fonduri a lui Donald Trump pentru alegerile prezidențiale din Statele Unite a bătut toate recordurile vineri 31 mai, în mai puțin de 24 de ore după ce acesta a fost găsit vinovat pentru falsificarea registrelor de afaceri.

Reprezentanții lui Donald Trump au anunțat că după doar șase ore de la anunțul condamnării au fost strânși nu mai puțin de 34,8 milioane de dolari, iar până la sfârșitul zilei de vineri 31 mai, suma ajunsese la nu mai puțin de 53 de milioane de dolari strânse pe platforma digitală de strângere de fonduri a fostului președinte american.

„Din primele clipe după ce anunțul condamnării în instanță a fost făcut, platforma noastră digitală de strângere de fonduri a fost copleșită de susțineri financiare. Iar în afară de faptul că suma strânsă este una istorică, mai trebuie spus că 29,7% dintre donatori sunt donatori noi pe platforma WinRed. Președintele Trump luptă să ne salveze națiunea, iar pe 5 noiembrie americanii vor da adevăratul verdict”, au precizat într-o declarație de presă Chris LaCivita și Susie Wiles, consilieri seniori de campanie ai lui Donald Trump.

Trebuie spus că la doar câteva minute după ce verdictul condamnării a fost pronunțat, echipa de campanie a lui Donald Trump a făcut un apel puternic de strângere de fonduri de la susținători.

Și la o oră de la condamnare, platforma WinRed de strângere de fonduri pentru Donald Trump s-a blocat din cauza numărului mare de persoane ce doreau să doneze bani.

Un alt efect al condamnării: companiile lui Trump au pierdut sute de milioane de dolari la Bursa din New York

Condamnarea lui Donald Trump a avut și efecte negative în ceea ce privește companiile la care acesta este acționar majoritar, conform jurnaliștilor britanici de la The Guardian. Aceștia scriu că Trump Media & Technology Group au înregistrat scăderi de 5,3% pe Wall Street, valoarea acțiunilor deținute de fostul președinte american scăzând de la șase miliarde de dolari la 5,6 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă o pierdere de 400 de milioane de dolari.

După cum mai precizează jurnaliștii de la The Guardian, acțiunile deținute de către Donald Trump s-ar putea confrunta cu fluctuații volatile în săptămânile următoare.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite