SUA își schimbă abordarea cu privire la războiul din Ucraina: „Vrem să vedem cum câștigă și își păstrează întreg teritoriul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarul britanic a subliniat faptul că anterior Washingtonul a preferat să vorbească nu despre victoria asupra Rusiei, ci despre asigurarea Kievului cu cea mai puternică poziție de negociere posibilă.

Washingtonul vrea ca Ucraina să câștige războiul FOTO Shutterstock
Washingtonul vrea ca Ucraina să câștige războiul FOTO Shutterstock

Conducerea SUA își schimbă abordarea asupra situației din Ucraina în direcția uneia mai puțin precaute și mai dure, iar acum speră ca Kievul să câștige în confruntarea cu Federația Rusă și să-și recâștige teritoriile pierdute a scris luni Ziarul Times pe site-ul său, referindu-se la cuvintele unui înalt oficial din administrația prezidențială a SUA.

Vrem să vedem cum Ucraina câștigă și își păstrează întreg teritoriul”, a spus sursa. Potrivit acestuia, scopul este asigurarea „suveranității și independenței” Ucrainei, ceea ce înseamnă recâștigarea teritoriilor pierdute.

Evaluarea realistă este că acest lucru nu se va întâmpla [în viitorul previzibil]”, a subliniat el, declarând, de asemenea, că Moscova acum „nu manifestă niciun interes pentru negocieri”.

The Times atrage atenția asupra faptului că mai devreme Biden și anturajul său au căutat să evite escaladarea, amintind că Ucraina și NATO „au de-a face cu o putere nucleară”. Cu toate acestea, recent NATO a început să acționeze mai decisiv, furnizând Kievului arme și vehicule blindate din ce în ce mai moderne. Anterior, Washingtonul a preferat, de asemenea, să vorbească nu despre victoria asupra Rusiei, ci despre asigurarea Ucrainei cu cea mai puternică poziție de negociere.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite