SUA vor ajuta la transferul de tancuri de fabricaţie sovietică în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Un oficial american a declarat pentru The New York Times că administraţia Biden lucrează pentru a ajuta la trimiterea de tancuri în Ucraina, o premieră de la începutul invaziei, în contextul cererilor repetate ale preşedintelui ucrainean pentru astfel de arme, relatează Insider.

SUA intenţionează să colaboreze cu aliaţii pentru a ajuta la transferul tancurilor de fabricaţie sovietică către forţele ucrainene, a declarat un oficial american pentru he New York Times .

Este prima dată când SUA susţine un astfel de efort de la invadarea Rusiei. Această ofertă de ajutor vine după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a reînnoit cererile ca Occidentul să trimită Ucrainei tancuri şi avioane.

Într-un discurs la începutul acestei săptămâni, Zelenski a întrebat dacă Occidentul se teme de Rusia , având în vedere discuţiile de tip „ping-pong” despre furnizarea de arme Ucrainei.

„Aşadar, cine conduce comunitatea euroatlantică? Moscova, din cauza intimidării?" a observat Zelenski , adăugând că „este imposibil” să aperi oraşul asediat Mariupol „fără un număr suficient de tancuri, alte vehicule blindate şi, desigur, avioane”.

Oficialul nu a dezvăluit The Times din ce ţări vor veni tancurile sau câte vor fi trimise, ci doar că vor permite Ucrainei să apere mai eficient regiunea Donbas cu ajutorul loviturilor de artilerie cu rază lungă de acţiune.

SUA au respins anterior o ofertă din partea Poloniei de a transfera avioane de război din epoca sovietică în Ucraina , Pentagonul afirmând că acţiunea ar putea naşte „preocupări serioase pentru întreaga alianţă NATO”.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite