SUA sunt îngrijorate de acţiunile israeliene împotriva ONG-urilor palestiniene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a declarat că ţara sa a contactat guvernul israelian pentru mai multe informaţii despre această problemă.

Autorităţile americane sunt îngrijorate de acţiunile serviciilor de securitate israeliene împotriva ONG-urilor palestiniene, a declarat joi, la o conferinţă de presă Ned Price, şeful serviciului de presă al Departamentului de Stat.

"Suntem îngrijoraţi de faptul că serviciile de securitate israeliene închid şase birouri ale ONG-urilor palestiniene <...>. Am contactat guvernul israelian, inclusiv la nivel înalt, <...> pentru a obţine mai multe informaţii, inclusiv informaţii cu privire la motivele închiderii. Vom continua să căutăm mai multe informaţii şi să comunicăm preocupările noastre în mod privat, direct partenerilor noştri israelieni şi, în schimb, partenerii noştri israelieni ne-au asigurat că vor furniza informaţii suplimentare despre motivele lor”, a spus el.

Forţele de securitate israeliene au reţinut joi noaptea 11 palestinieni suspectaţi de implicare în activităţi teroriste. Serviciul de presă al Forţelor de Apărare Israelului a menţionat că „Serviciile Generale de Securitate şi Poliţia de Frontieră au desfăşurat operaţiuni antiteroriste într-o serie de aşezări din Iudeea şi Samaria (denumirea israeliană pentru Cisiordania). „Potrivit declaraţiei, „soldaţii şi forţele de poliţie de frontieră au acţionat peste noapte împotriva unităţilor asociate organizaţiei teroriste Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei (FPLP). Biroul de presă a precizat că „armata a închis şapte locaţii şi a confiscat bunuri aparţinând organizaţiei teroriste."

În 2021, ministrul israelian al apărării, Benny Gantz, a desemnat şase ONG-uri afiliate PFLP drept organizaţii teroriste. Acestea sunt Uniunea Comitetelor Femeilor Palestiniene, Asociaţia pentru Sprijinul Deţinuţilor şi Drepturile Omului, Centrul de Cercetare şi Dezvoltare Bisan, Organizaţia Al-Haq, Organizaţia Internaţională pentru Protecţia Copilului - Palestina şi Uniunea Muncitorilor din Agricultură. ' Comitete.

Din 10 aprilie, forţele de securitate israeliene desfăşoară operaţiuni antiteroriste în Cisiordania ca răspuns la o serie de atacuri teroriste în oraşele statului evreu, în care au fost ucise 20 de persoane.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite