Video SUA au interceptat cu succes o rachetă balistică cu rază medie de acțiune

0
Publicat:

Agenția SUA pentru Apărare Antirachetă a interceptat cu succes, în premieră, o rachetă balistică cu rază intermediară lansată aerian în cadrul unui test în largul Guamului. Testul reprezintă o piatră de hotar semnificativă în capacitățile de apărare ale insulei, a anunțat marți Pentagonul, relatează Reuters.

SUA au interceptat cu succes o rachetă balistică intermediară FOTO Lockheed Martin
SUA au interceptat cu succes o rachetă balistică intermediară FOTO Lockheed Martin

Un teritoriu american din Pacificul de Vest, Insula Guam, este un avanpost militar strategic situat mai aproape de China decât de Hawaii, și joacă un rol crucial în menținerea prezenței SUA în regiune și în descurajarea potențialilor adversari.

Testul, intitulat „Flight Experiment Mission-02 (FEM-02)” a presupus lansarea unei rachete interceptoare Standard Missile-3 Block IIA cu ajutorul sistemului antirachetă Aegis integrat cu noul radar AN/TPY-6 și cu sistemul de lansare verticală.

Racheta - fabricată de RTX Corp - a interceptat cu succes o rachetă balistică cu rază medie de acțiune lansată aerian în largul coastei bazei forțelor aeriene Andersen.

Directorul MDA, locotenentul general Heath Collins, a salutat testul ca fiind un „efort de grup extraordinar”, subliniind semnificația acestuia pentru validarea arhitecturii comune de urmărire, precum și a capacităților integrate de apărare aeriană și antirachetă în Guam.

Interceptarea de succes face parte dintr-o inițiativă mai amplă de dezvoltare a Sistemului de Apărare Guam (GDS), care își propune să ofere un sistem integrat îmbunătățit. de apărare aeriană și antirachetă.

Rusia a lansat o rachetă balistică cu rază medie de acțiune asupra Ucrainei

În urmă cu câteva săptămâni, Rusia a folosit pentru prima dată o rachetă balistică cu rază medie de acțiune pentru a lovi Ucraina. După atac,  președintele rus Vladimir Putin a susținut că Rusia testează o nouă rachetă Oreșnik, care va fi produsă în serie.

În prezent, Ucraina nu are sisteme de apărare aeriană capabile să intercepteze noile rachete rusești.

În special, sistemele americane de apărare antirachetă THAAD ar fi utile, fiind capabile să distrugă rachete la altitudini de până la 200 km.

Recent, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean, Heorhi Tihi, a menționat că Ucraina discută cu partenerii săi despre transferul mai multor tipuri de sisteme de apărare aeriană. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite