SUA au cheltuit aproape trei miliarde de dolari în războiul contra teroriştilor Statului Islamic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SUA plătesc peste nouă milioane de dolari pe zi în războiul dus împotriva organizaţiei teroriste Statul Islamic, în total cheltuind 2,7 miliarde de dolari de la începutul campaniei în Irak şi Siria, în august 2014.

O coaliţie internaţională, formată din 60 de state şi condusă de SUA, efectuează raiduri aeriene Irak şi Siria împotriva teroriştilor Statului Islamic (SI) încă din august 2014. Costurile Statelor Unite ale Americii, date publicităţii de Pentagon, arată că două treimi din bani se duc către Forţele Aeriene. 

Informaţiile făcute publice de Departamentul Apărării american vin pe fondul faptului că Congresul SUA tocmai a respins o lege potrivit căreia se solicita interzicerea fondurilor suplimentare, notează BBC.

Casa Reprezentanţilor din SUA a aprobat o sumă pentru Apărare de 579 de miliarde de dolari şi a respins un amendament care solicita oprirea fluxului de bani către lupta împotriva SI, în cazul în care Congresul nu dă o nouă autorizaţie pentru folosirea forţei. 

Costul operaţiunilor militare americane a crescut brusc de la începutul acestora în august 2014, în Irak. Săptămâna aceasta, Casa Albă a anunţat că va trimite 450 de militari în Irak, numărul soldaţilor americani ridicându-se astfel la 3.500.

Însă oficialii americani accentuează faptul că nu există trupe de luptă terestre în regiune şi că misiunea SUA este aceea de a antrena forţele locale.

Joi, un general senior american a spus că intervenţia în Irak s-ar putea prelungi. Gen. Martin Dempsey, preşedinte al coaliţiei, spune că loviturile aeriene în ajutorul trupelor terestre rămân în continuare o opţiune. Generalul a adăugat că există posibilitatea înfiinţării unor centre de antrenament americane în nordul Irakului, conchide BBC.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite