Senatorul Tim Scott se retrage de la alegerile prezidențiale din 2024

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul american Tim Scott a anunțat, duminică seara, că se retrage din cursa pentru învestitura republicană în vederea alegerilor prezidențiale din 2024. Scott, senator de Carolina de Sud, își propunea să devină primul președinte republican afro-american din istoria Statelor Unite, bazându-se pe credința sa creștină și valori conservatoare.

Tim Scott FOTO Twitter/  X
Tim Scott FOTO Twitter/ X

Cu toate acestea, rezultatele sondajelor nu l-au favorizat, fiind creditat doar cu 2,5% din intențiile de vot. Astfel, el se situa abia pe locul al șaselea printre aspiranții republicani. În fața acestui sprijin modest, Scott a decis să își suspende campania, exprimând încrederea că alegătorii i-au transmis un mesaj clar.

La o emisiune de televiziune de pe canalul Fox News, Scott a declarat: „Îmi suspend campania. Cred că alegătorii, care sunt oamenii cei mai remarcabili de pe această planetă, sunt clari și îmi spun: 'nu deocamdată, Tim'.”

Senatorul Tim Scott a participat la a treia dezbatere televizată a candidaților republicani, unde favoritul, Donald Trump, cotat cu 58% dintre intențiile de vot în cadrul partidului său, a fost din nou absent.

Retragerea lui Scott vine după ce și fostul vicepreședinte al lui Trump și principalul său rival, Mike Pence, s-a retras din cursă, la sfârșitul lunii octombrie.

În ciuda retragerii, senatorul a respins ideea de a susține alt candidat și a subliniat că poziția de vicepreședinte nu a fost niciodată în planurile sale pentru această campanie.

Cu un an înainte de scrutinul prezidențial, sondajele îl plasează pe Donald Trump în fruntea intențiilor de vot în statele cheie, depășind actualul președinte democrat Joe Biden.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite