Senatoarea americană Kyrsten Sinema a părăsit Partidul Democrat. Ce efect are demisia sa asupra partidului lui Biden

0
Publicat:

Kyrsten Sinema, senatoarea americană, a demisionat din Partidul Democrat, lăsând așadar partidul liderului de la Casa Albă Joe Biden cu o majoritate la limită în Senatul SUA, relatează, vineri, agențiile Reuters și EFE, conform Agerpres.

 Kyrsten Sinema
Senatoarea Kyrsten Sinema a demisionat. Foto Captură video YouTube

  Odată cu victoria obţinută, marţi, în statul Georgia, democraţii reuşiseră să-şi asigure majoritatea absolută de 51 din cele 100 mandate ale Senatului american. În prezent, odată cu demisia lui Kyrsten Sinema, senatoare de Arizona, pentru a-şi trece actele normative democraţii ajung din nou să depindă de votul vicepreşedintei Kamala Harris, care se dublează. 

Într-un mesaj publicat pe rețeaua de socializare Twitter în care şi-a explicat demisia, Sinema a sugerat că nu se simte confortabil în interiorul unui mare partid. „De când am fost aleasă prima dată în Congres m-am alăturat numărului tot mai mare de cetăţeni ai Arizonei care resping politica de partide, aşadar îmi declar independenţa faţă de sistemul partidist eşuat al Washingtonului şi mă declar formal independentă”, se arată în mesaj.

 Senatoare din 2019 şi cunoscută prin poziţiile independente şi frecvent contrare celor susţinute de partidul ei în multe voturi cruciale în Senat pentru Partidul Democrat, Sinema a deviat spre poziţii mai conservatoare specifice mai degrabă Partidului Republican. Totuși, în mesajul său de, vineri, ea asigură că nu se va alătura republicanilor şi că îşi va desfăşura activitatea la fel ca până în prezent.   

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite