Şeful Camerei Reprezentanţilor din SUA: Bush l-ar fi pocnit pe Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Chiar şi Putin este îndeajuns de deştept să-şi dea seama că Bush l-ar fi pocnit în nas în doar 10 secunde“, spune liderul Camerei Reprezentanţilor din SUA FOTO conservativefiringline.com
„Chiar şi Putin este îndeajuns de deştept să-şi dea seama că Bush l-ar fi pocnit în nas în doar 10 secunde“, spune liderul Camerei Reprezentanţilor din SUA FOTO conservativefiringline.com

Purtătorul de cuvânt al Casei Reprezentanţilor din SUA, John Boehner, critică politica externă condusă de administraţia Obama, vorbind de bine un preşedinte de care republicanii încearcă să se dezică: Geroge W. Bush, notează CNN.

„Crede cineva că Vladimir Putin ar fi intrat în Crimeea dacă George W. Bush ar fi fost preşedintele Statelor Unite? Nu!“, a declarat liderul Casei Reprezentanţilor din SUA, John Boehner în faţa unui grup de voluntari republicani. 

Chiar şi Putin este îndeajuns de deştept să-şi dea seama că Bush l-ar fi pocnit în nas în doar 10 secunde“, a adăugat Boehner, mulţimea aplaudându-l din răsputeri, scrie CNN.

Invocarea numelui fostului preşedinte american este destul de neobişnuită, mai ales pentru că deciziile sale privind politica externă (în special războiul din Irak) au condus la un câştig răsunător al democraţilor în 2006. Democraţii au preluat controlul şi la Reprezentanţi, şi în Senat în cel de-al şaselea an al conducerii lui Bush.

Boehner s-a angajat şi într-o interpretare a istoriei, mai ales că Putin chiar a invadat un alt membru al fostei Uniuni Sovietice (şi un aliat cheie al SUA) în timpul mandatului lui Bush – Republica Georgia.

Bush nu l-a pocnit atunci nici pe Putin şi nici pe prim-ministrul rus Dmitri Medvedev. De fapt, Bush chiar a fost criticat la acea vreme pentru că nu a reacţionat mai dur împotriva Rusiei, continuă CNN.

În ceea ce-l priveşte pe Boehner, el a reacţionat atunci printr-o declaraţie în comun cu Purtătorul de cuvânt al Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, în care „condamnăm cu cei mai puternici termeni recenta invazie a Georgiei“, conchide CNN.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite